Politika

Isplatili pune božićnice i otišli

Kosorica se hvalila i na posljednjoj sjednici vlade

Kosorica se hvalila i na posljednjoj sjednici vlade

Posljednju sjednicu Vlade, sada već bivša premijerka Jadranka Kosor, iskoristila je kako bi još jednom nabrojala sve uspjehe Vlade od 1. srpnja 2009. godine, odnosno od dana kada je njen bivši šef, prijatelj i stranački kolega Ivo Sanader napustio premijersku fotelju.

"Nova Vlada dobit će izvješće od 1270 strana u kojem su svi uspjesi naše Vlade", najavila je Kosor dodajući kako je ona radila u izuzetno teškim uvjetima. Uvjete pod kojima je vodila Vladu usporedila je s ratnim godinama.

"Bilo je to vrijeme strašne krize i recesije i vrijeme kada su državne financije bila na koljenima", objašnjavala je Kosor pred novinara posljednji puta bez straha da će je netko prekinuti u pola rečenice.

"Ostavljam uredne financije bez kostura u ormarima!", rekla je Kosor dodajući kako će se i nova Vlada uvjeriti da je sve što je ostavila iza sebe uredno, transparentno i vidljivo.

"Hvala vam što smo imali tu priliku raditi s vama u Vladi. Hvala što ste nas odabrali", rekao je stidljivo Petar Čobanković bivši potpredsjednik Vlade dodajući kako će se tih vremena sjećati s ponosom. Čobanković tvrdi kako je nekada bilo teško pratiti Kosor jer je podigla visoko ljestvicu očekivanja.

Martina Dalić, koja napušta mjesto ministrice financija objasnila je kako nasljednicima ostavlja javni dug od 154 milijarde kuna, što iznosi 44,5 posto BDP-a, dok je Kosor najavila da će sljedeći tjedan isplatiti i pune božićnice od 1250 kuna državnim i javnim službenicima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.