Našli ste savršen dezodorans, a onda je odjednom prestao djelovati?
Pronašli ste savršen dezodorans koji savršeno klizi po vašim pazusima - uklanja znoj i smrad, miriše božanstveno. Nije moglo bolje. A onda jednog dana odjednom ste puno vlažniji pod pazusima, a i miris je sve češće smrad. Što se dogodilo?
Kako koristiti maca prah?
Okus može biti malo čudan u početku, ali kasnije postaje podnošljiv iako ovisi o tome s čim ju miješate. Okus mace je opisan poput pržene zobi. Nabrojat ćemo samo neke od prednosti mace.
Dobar razlog za korištenje šafrana u vašoj kuhinji
Ako još niste kuhali sa šafranom — začinom koji se koristi u mnogim indijskim i marokanskim jelima, propuštate ga iz dva ključna razloga. Kao prvo, ne samo da dodaje mnoštvo okusa vašoj hrani, već je otkriveno da šafran ima i afrodizijačka svojstva.
Zašto se kamenice smatraju afrodizijakom?
Nema ničeg seksi u ispijanju kamenica, a opet, nedvojbeno su jedan od najpoznatijih afrodizijaka.
Ima li maslinovo ulje rok trajanja?
Ako ih se pravilno upotrebljava, većina maslinovih ulja trajat će oko dvije godine od trenutka punjenja u boce.
Ovo su znakovi Zodijaka s kojima se ne isplati ulaziti u sukob
Ovnovi su poznati po svojoj impulzivnosti i vatrenoj naravi. Brzo reagiraju i ne ustručavaju se izraziti svoje mišljenje
Ako imate crijevnu ili želučanu virozu hidratacija je na prvom mjestu
Kad vas uhvati želučana viroza, znate koliko može biti naporno i teško pokušati bilo što pojesti. Međutim, unatoč tome, tijelu su tek u toj situaciji potrebni i hrana i tekućina.
Chef iz Hell's Kitchena otkrio recept za jelo koje želite probati baš na Valentinovo
Poseban šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan. Sous chef Toma Gretića u RTL-ovom u popularnom kulinarskom showu "Hell's Kitchen", Ivan Vrbanec, otkrio nam je jedan svoj vrlo ukusan i maštovit recept za Valentinovo.
Za detoks jetre i pomoć u mršavljenju dobar je čaj od maslačka
Biljni čajevi mogu ublažiti stres, poboljšati san, sniziti temperaturu, pokazuju brojna istraživanja. Ipak, određeni čajevi imaju dodatne blagodati. Među njima je čaj od maslačka, bogat fitonutrijentima koji mogu ojačati imunološki sistem.
Najbolja i najgora hrana za štitnjaču
Štitnjača je mala žlijezda u obliku leptira koja se nalazi u vratu, uz dušnik. Ta žlijezda proizvodi hormone koji utječu na gotovo svaki organ u tijelu: od otkucaja srca i tjelesne temperature do probave, metabolizma, raspoloženja, disanja i još mnogo toga.
Omekšivač ne treba koristiti za sve tkanine, neke oštećuje
Kao što sam naziv govori, omekšivač tkanine čini odjeću mekšom, zahvaljujući svojstvima koja oblažu vlakna. Omekšivač može pomoći u smanjenju statičkog elektriciteta, sprečavanju gužvanja i doprinosi ugodnijem mirisu odjeće.
Evo zašto uvijek morate spustiti dasku kada puštate vodu
Naizgled bezopasna navika mogla bi naštetiti vašem zdravlju i onečistiti kupaonske površine.
Zašto u restoranima često na vrhu jela dobijete i peršin?
Peršin nije tu samo za dekoraciju, saznajte od kada potiče to pravilo i razloge zašto ga kuhari stavljaju u jela.
Donosimo popis mobitela koji najviše zrače
Poznato je da naši mobiteli emitiraju zračenje, no ne u prevelikoj mjeri. No, znate li da određeni modeli emitiraju više zračenja nego drugi?
Koristimo najviše anksiolitika u Europi
Iz godine u godine anksiolitici su na vrhu tablice najizdavanijih recepata. Ispred tableta za tlak, kolesterol, antibiotika. A znatno su opasniji od antidepresiva.
Pojedite jedan režanj češnjaka svako jutro na prazan želudac
Češnjak je moćna biljka za koju je dokazano da ima niz zdravstvenih prednosti, no često nismo sigurni oko toga kako ga je najbolje dodati u prehranu da bismo najbolje iskoristili njegove prednosti.
Visceralno masno tkivo predstavlja rizik za zdravlje
Kada je riječ o utjecaju pretilosti na zdravlje, često se spominje štetnost nakupljanja visceralnog masnog tkiva. Masno tkivo jedan je od najvećih organa u ljudskom organizmu. Razlikujemo potkožno masno tkivo, smješteno neposredno ispod kože i visceralno masno tkivo.
Na vrhu jela u restoranima često se stavlja peršin radi svježeg daha
Peršin nije tu samo za dekoraciju, saznajte od kada potiče to pravilo i razloge zašto ga kuhari stavljaju u jela.