Dobra kužina
Chef iz Hell's Kitchena otkrio recept za jelo koje želite probati baš na Valentinovo
Poseban šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan. Sous chef Toma Gretića u RTL-ovom u popularnom kulinarskom showu "Hell's Kitchen", Ivan Vrbanec, otkrio nam je jedan svoj vrlo ukusan i maštovit recept za Valentinovo.
On predlaže da svojoj boljoj polovici napravite pačja prsa s paprenim coulisom od maline uz još neke ukusne dodatke.
Iako se ovo jelo na prvu doima komplicirano za napraviti, ono je vrlo jednostavno te, kad se konzumira, pruža savršenu paletu okusa, mirisa i boja. Pravi je raj za oči i nepce.
Poseban šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan te se s njim odlično sljubljuju pečene kockice od buče, tostirani lješnjaci i prokulice.
Ako vam, pak, treba još inspiracije za ukusna i maštovita jela, gledajte "Hell's Kitchen Hrvatska", koji možete pratiti i na streaming platformi Voyo i to 24 sata prije prikazivanja na televiziji bez reklama. U slučaju da za Valentinovo ostanete doma, gledajte filmove na Voyo.
Sastojci:
Pačja prsa
Papreni coulis od maline
Pečene kockice buče
Lišće prokulice
Tostirani lješnjaci
Priprava:
Kožu na pačjim prsima zarezati. Prsa prije pečenja osušiti, posoliti, popapriti i staviti peći na hladnu tavu s kožom prema dolje.
Peći na srednje laganoj vatri i paziti da koža ne zagori. Nakon par minuta okrenuti prsa, zapeći drugu stranu i staviti u pećnicu na osam do deset minuta na 180 °C.
Prsa obavezno odmoriti poslije pečenja nekoliko minuta.
U posudu staviti smrznute maline, malo šećera i zakuhati. Kad maline puste tekućinu, dodati malo soli i nešto više papra, ovisno koliko volite, i pustiti da se reducira. Kad dođete do željene gustoće, procijediti kroz sitno sito.
Butternut buču narezati na kockice, posoliti, popapriti i poškropiti acetom. Sve skupa promiješati i staviti peći u pećnicu na 180 °C od 25 do 30 minuta, ovisno o veličini kockica.
Prokulicama odvojiti listove i kratko ih zapržiti na masnoći, dodati malo temeljca ili vode, čisto da para probije prokulice te blago posoliti.
Lješnjake tostirati na tavi ili u pećnici, ovisno kako vam je lakše. Kad dobiju lijepu boju, očistiti im ljuskicu i narezati ih na sitnije komade.
Izdvojeno
-
Ispijanje kave ima više od potencijalnih zdravstvenih prednosti koje ona pruža, a jedna stručnjakinja sugerira da postoji optimalno vrijeme za konzumaciju napitka s kofeinom.
-
Oni koji uspješno prođu natjecanje moći će se prijaviti na ograničene javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih investicijama te ostvariti pravo na najviše 25.000 eura po projektu
-
Denver Nuggets su sinoć kod kuće sa 120:98 nadigrali Los Angeles Clipperse Ivice Zubca i to im je prva pobjeda u tri ogleda protiv te momčadi.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
Reci što misliš!