Zabava

Mirisi i okusi tradicionalnih proizvoda

Završeni ovogodišnji Bibinjski gušti: Četiri dana domaćih proizvoda i dobre atmosfere

Završeni ovogodišnji Bibinjski gušti: Četiri dana domaćih proizvoda i dobre atmosfere
TZO Bibinje

Četiri dana domaćih proizvoda bibinjskih, zadarskih, regionalnih te OPG-ova iz cijele Hrvatske, odlična ponuda hrane i dobra zabava zajednički su naziv za ovogodišnje Bibinjske gušte

. Iako je prvi dan zbog nepovoljnih vremenskih prilika odgođen nastup grupe Silente, Bibinjci su to dobro iskoristili te uz odličnu organizaciju produžili manifestaciju za još jedan dan, a Silente je sinoć održao sjajan nastup!

Završeni ovogodišnji Bibinjsku gušti: Četiri dana domaćih proizvoda i dobre atmosfere Završeni ovogodišnji Bibinjski gušti: Četiri dana domaćih proizvoda i dobre atmosfere

Dobre atmosfere nije nedostajalo kao ni ostalih dana, a zahvaljujući voditelju Božidaru Rebiću koji je moderirao službeni program, sve proteklo po planu. 
Štandovi 21 izlagača koji su se predstavili ove godine sa svojim proizvodima bili su prepuni posjetitelja, a prekrasan ambijent na Obali Alfreda Lisice u sam zalazak sunca zaista potvrđuje status Bibinja kao tradicionalno šarmantnog mjesta. Mirisi i okusi tradicionalnih proizvoda, ali i ukusnih specijaliteta koji su se jučer pripremali za posjetitelje, zamirisali su čitavom obalom, a s nestrpljenjem se čekao i koncert grupe Silente.

Već nakon prve izvedbe, grupa Silente podigla je atmosferu na višu razinu, a dobra energija i mnoštvo emocija obilježile su čitav nastup. Izvedbama popularnih hitova poput „Terce na tišinu“,  „Čudna ili čudesna“ i „Još jednom“, poznati dubrovački rock sastav raspjevao je čitavu Obalu Alfreda Lisice, a publika je po završetku nastupa snažnim aplauzom zvala na bis. Kako su se Bibinjci i Bibinjke sinoć zabavili pogledajte na objavljenoj fotogaleriji. 

„Unatoč odgođenom koncertu koji je obilježio prvi dan ovogodišnjih Bibinjskih gušta, uspjeli smo od toga napraviti dobru stvar te u kratkom roku organizirati još jedan dodatan dan. Veseli me vidjeti odličnu atmosferu s večerašnjeg koncerta grupe Silente, ali i svih ostalih izvođača u ova četiri dana te općenito sjajan odaziv posjetitelja i izlagača. Ovim putem zahvalio bih se organizatorima, izlagačima, izvođačima i svim posjetiteljima, jer je svatko zaslužan za ova četiri prekrasna dana“ – izjavio je Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice općine Bibinje, koja je u suradnji s općinom Bibinje te komunalnim poduzećem Bibinjac d.o.o. organizirala ovogodišnje Bibinjske gušte. 

Posjetitelji su na ovogodišnjim Bibinjskim guštima uživali u bogatoj ponudi 21 izlagača koji su se predstavili raznovrsnim domaćim autohtonim gastronomskim delicijama, proizvodima od bilja te ručnim radovima. Ovu vrijednu inicijativu za predstavljanjem malih i srednjih proizvođača bibinjskoga i zadarskoga kraja prema gostima prepoznale su i Hrvatska turistička zajednica te Turistička zajednica Zadarske županije koje su sufinancirale projekt.

 


Reci što misliš!