Sport

subota, 8. lipnja

Skyrunning utrka SKY BOŠT 2024. od Karlobaga do Baških Oštarija

Skyrunning utrka SKY BOŠT 2024. od Karlobaga do Baških Oštarija

U organizaciji Atletskog kluba Gospić, Parka prirode Velebit i Općine Karlobag u subotu, 8. lipnja održat će se utrka Baške oštarije Trail (BOŠT) uz nešto drugačiji naziv - SKY BOŠT 2024.

I ove godine SKY BOŠT je uz popularnu obiteljsku utrku "BOŠT Family time" na koju se mogu prijaviti i kućni ljubimci za trkače pripremio i utrku "BOŠT for You". 

Za one najiskusnije trkače organizatori su pripremili pravu trkačku atrakciju - Sky Bošt.

Ova skyrunning utrka starta na trgu ispred općine u Karlobagu, prvi kilometar trči se uz more preko plaže ispod Hotela Zagreba preko Premužićeve staze sve do cilja - hostela u Baškim Oštarijama.

Ova utrka ujedno je kvalifikacijska za Svjetsko prvenstvo u Skyrunningu koje će se održati Španjolskoj u devetom mjesecu 2024 godine.

Kategorije utrka:

1.     Bošt Family Time – 7 km
2.     Bošt 4 You          – 11 km
3.     Sky Bošt             – 30 km

Organizatori i sponzori pripremili su bogat nagradni fond za sve trkače za mušku i žensku kategoriju.

Svi natjecatelji koji se prijave i uplate startninu dobit će: majicu, medalju, obrok (mesni/vege), pivo Velebitsko, ličku štrudlu, slikanje, osiguranje GSS i još neka iznenađenja.

Požurite se prijaviti na Stotinki i uživajte u utrci s najboljim pogledom na ljepote srednjeg Velebita:  s jedne strane mjesečeva površina otoka Paga, a sa druge vrhovi srednjeg Velebita.


Reci što misliš!