Sport

Košarka, Eurocup

Repeša:"Još samo dvije pobjede do ispunjenja cilja"

Repeša:

Ono što želi svaki organizator jednog završnog turnira, domaću momčad u njemu, sinoć je svom Trevisu osigurao Benetton

Jasmin Repeša, Hrvoje Perić, Sandro Nicević i ostatak Ujedinjenih Boja, uvjerljivim slavljem nad Goettingenom, 16. i 17. travnja ugostit će u svojoj Palaverdi preostale tri najbolje momčadi ovosezonskog Eurokupa.

Iako konačnih 84:62 ide u prilog tezi o lakih 40 minuta, hrvatski trener najprije će se sjetiti neplanirano teških uvodnih šest minuta, nakon kojih je Njemačka momčad imala sjajnih 10:20.

"Nakon šokantnog početka u kojem su oni pozabijali par teških trica, koje nama idu na dušu, nije bilo jednostavno", naglasio je.

Ipak, nije dugo potrajalo jer je već do konca prvih 10 minuta stvar sjela na svoje mjesto. "Gotovo svi su napravili pravu stvar i zadržali glavu u utakmici pa smo se vratili već u uvodnoj četvrtini", kazao je.

Posebno je istaknuo pretjeranu gostujuću agresivnost koja mu se nikako nije svidjela. "Protivnik je bio netipičan, momčad koja ti ne dopušta da igraš košarku. Srećom pa se nitko nije ozlijedio. Napravili su sve moguće kako bi uprljali utakmicu ali mi smo ostali pribrani."

Priznao je veliki uspjeh ali odmah potom dodao kako još ništa nije gotovo. "Rekao sam dečkima nakon utakmice da nam nedostaju još dvije pobjede do cilja kojem svi želimo. Sjetimo se, počeli smo u kvalifikacijama a sada smo u završnici. Igramo u našoj kući što je za nas važan faktor."

Baš tu publiku ostavio je pohvaliti za sam kraj. "Večeras je bilo prekrasno. Dali su nam podršku u kojoj smo uživali više nego ikada prije. Intenzitet navijanja je bio fantastičan i samo možemo poželjeti sličan u finalu", zaključio je Repeša.

final four

16. i 17. travnja

Benetton - Sevilla

Cedevita - Uniks

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.