Politika

Izbori 2007.

Adlešić Vs. Čačić: Ideje i ostvarenja - izvorno naše

Adlešić Vs. Čačić: Ideje i ostvarenja - izvorno naše

Predsjednicu HSLS-a smeta i to što se HNS sada zauzima za reformu Hrvatske gospodarske komore

Predizborna kampanja u punom je jeku i svjedoci smo međusobnog kritiziranja, ciničnih poruka i parafraziranja poruka koje jedna drugoj upućuju dvije najjače stranke boreći se za glasače. Ključanje kampanje očito je zakuhalo i bitke onih nešto manjih stranaka koje su, prema rezultatima anketa, gotovo u poziciji borbe za prelazak izbornog praga. HSLS i HNS uspoređuju svoje programe, a predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić optužuje HNS za preotimanje dijelova programa, a premijerskog kandidata te stranke Radimira Čačića za svojatanje nekih ostvarenja.

Đurđa Adlešić ljutita je jer je među 10 najvažnijih točaka HNS-ova programa dospio i alimentacijski fond. To ju je potaknulo da pozove novinare neka provjere što je zabilježeno u zapisniku sa saborske rasprave kad se raspravljalo o HSLS-ovu prijedlogu za osnivanje alimentacijskog fonda, prenosi index.hr.

"Vidjet će što je tada HNS govorio i kako su žestoko bili protiv toga", rekla je, napominjući da su za vrijeme te rasprave 2004. zastupnici HNS-a tvrdili da bi osnivanjem alimentacijskog fonda podržali nefunkcioniranje pravne države.

Predsjednicu HSLS-a smeta i to što se HNS sada zauzima za reformu Hrvatske gospodarske komore. Poručila im je kako im je HSLS i prije dao priliku da se o tome izjasne, ali to do ove kampanje HNS to, kaže, nije zanimalo.

Nezadovoljna je i zbog plakata s kojih HNS obećava da će u Hrvatskoj ostvariti ono što je već Čačić ostvario u Varaždinu. "Podsjećam sve da je Čehok gradonačelnik Varaždina, i to još od prije nego je Čačić župan, pa nisu samo njegove zasluge u napretku Varaždina", poručila je.

HNS-ov kandidat za premijera Radimir Čačić tvrdi kako nikada nije rekao da je za procvat Varaždina zaslužan samo on. "Tu je odgovornost zajednička. Istina je, Čehok je gradonačelnik. Ali javnost zaboravlja da je većinu na lokalnim izborima u Varaždinu osvojio HNS i mi imamo više vijećnika od HSLS-a. Tako da je Čehok postao gradonačelnik jer smo mi to htjeli, jer su ga poduprli naši vijećnici", rekao je Čačić.

Ljutnja Đurđe Adlešić zbog "preuzimanja" alimentacijskog fonda i reforme Gospodarske komore Čačića očito nije dirnula. "Što se tiče alimentacijskog fonda i HGK, tu nije pitanje ideja i čija je koja ideja. To je pitanje toga što je Adlešić, kao član aktualne Vlade, ostvarila ili nije ostvarila. Bila je na vlasti i valjda je mogla ostvariti ono što je htjela", izjavio je za Index.


Reci što misliš!