Politika

Priopćenje donosimo u cjelosti

HNS: Poruka Darinka Kosora zastupnicima manjina grubo je zadiranje u njihovu slobodu

 HNS: Poruka Darinka Kosora zastupnicima manjina grubo je zadiranje u njihovu slobodu

Potaknut nevjerojatnim potezom predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, koji je uputio otvoreno pismo zastupnicima nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, HNS je priopćenjem upozorio "da je nedopustivo da jedan političar, koji se smatra imalo ozbiljnim, i čija se stranka deklarira kao liberalna, uopće pomišlja na takve poruke, a kamoli ih javno izgovara".

Priopćenje donosimo u cjelosti:

"Besramna poruka kojom šef ‘liberala‘ poziva zastupnike manjina da „paze što rade", ne da nije u skladu s liberalnim svjetonazorom, nego predstavlja grubo zadiranje i miješanje u pravo odlučivanja i slobodu djelovanja zastupnika izabranih od strane građana, koji su im dali povjerenje da kao odgovorni i slobodni ljudi donesu odluku na dobrobit svih koje predstavljaju.

Podsjećamo gospodina Kosora da je u srži liberalizma slobodno, nesputano djelovanje, sloboda mišljenja i izbora, smanjenje nadzora države i drugih političkih institucija nad individualnom slobodom pojedinca te demokratski oblici vlasti - što je potpuno u suprotnosti s njegovim političkim djelovanjem.

Također, poručujemo gospodinu Kosoru da bi mu, uz podsjećanje na liberalne vrijednosti, u trenutnoj situaciji bilo bolje pozabaviti se analizom loših rezultata parlamentarnih izbora i poraditi na jačanju stranke, nego obavljati posao glasnogovornika Domoljubne koalicije.

Podsjećamo, HSLS je na parlamentarnim izborima u svim izbornima jedinicama u Hrvatskoj osvojio tek 7567 glasova hrvatskih građana, što nije dovoljno ni za pola mandata u Hrvatskom saboru, a što je još važnije, za Darinka Kosora nije glasovalo ni pola članstva HSLS-a. Stoga se s pravom nameće pitanje - odakle Darinku Kosoru pravo da dijeli lekcije zastupnicima nacionalnih manjina? Umjesto ostavke na čelu stranke, koja bi u najmanju ruku bila moralna i ispravna, s obzirom na rezultate, Darinko Kosor se stavlja u ulogu glasnogovornika Domoljubne koalicije.

Ovom prilikom ga pozivamo da se odrekne te važne i velike funkcije za svaku političku stranku i poštedi sebe, svoje birače i svekoliku hrvatsku javnost daljnjeg sramoćenja i blamaže. Svojim odlaskom s mjesta predsjednika HSLS-a učinio bi uslugu, ne samo sebi i svojoj stranci, nego i biračima", stoji u priopćenju HNS-a.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.