Politika

Brža legalizacija

Vlada o legalizaciji objekata i brodogradnji

Vlada o legalizaciji objekata i brodogradnji

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade, među ostalim, naći će se Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o prostornom uređenju i gradnji, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, javlja HTV .

Njime se legaliziraju bespravno sagrađeni objekti do 21. lipnja 2011. Time želi zaštititi obalu od daljnje devastacije.

Prema riječima ministra graditeljstva Ivana Vrdoljaka, imamo 35.000 bespravano sagrađenih kuća na 70 metara od mora. Dosad je legalizirano samo 250 objekata od otprilike 250.000 u cijeloj zemlji, izjavio je ministar Vrdoljak gostujući u emisiji HTV-a Otvoreno, čija je tema bila legalizacija objekata.

Vlada će odlučivati i o preuzimanju kreditnih obveza 3. Maja, Brodotrogira i Brodosplita, osiguranih državnim jamstvima.

Vlada će razmatrati i prijedlog akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2012. - 2013. te Izvješće o napretku u provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana za uspostavu sustava administriranja vlastitih sredstava Europske unije u Republici Hrvatskoj, poglavlje 33. Financijske i proračunske odredbe, za razdoblje kolovoz 2008. - veljača 2012.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.