Sport

Nogomet, Supersport HNL

Lokomotiva zaustavila Rijekin niz, Dinamo prvi put ove sezone na čelu ljestvice

Lokomotiva zaustavila Rijekin niz, Dinamo prvi put ove sezone na čelu ljestvice
Sanjin Strukić/PIXSELL

U posljednjem susretu 32. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici svladali Rijeku 3-1 (2-0) te će iduće kolo na vrhu ljestvice, po prvi puta u sezoni, dočekati Dinamo.

Lokomotiva je dva pogotka postigla krajem prvog dijela, strijelci su bili Robert Mudražija u 37. i Marin Šotiček u 43. minuti. Na samom kraju, u 96. minuti, Šotiček se drugi put na ogledu upisao u strijelce. Jedini gol za Rijeku je dao Jorge Obregon u 67. minuti.

Rijeka je ovim porazom prepustila vrh ljestvice Dinamu koji ima bod više od riječkog sastava (72-71). Takvo je stanje prije velikog derbija iduće nedjelje na Rujevici između Rijeke i Dinama. Rijeka je posljednji put u prvenstvu izgubila krajem veljače, od Dinama, a između toga je imala sedam prvenstvenih pobjeda u nizu.

Lokomotiva je nastavila borbu s Osijekom za četvrto mjesto, ima opet samo bod manje u odnosu na Osječane.

Izjednačena se borba vodila u uvodu susreta, s tim da su gosti prvi zaprijetili. U šestoj minuti za Rijeku je pokušao Ivanović, ali je domaća obrana blokirala taj pokušaj. Pogodak je postignut već u 15. minuti. Strijelac je za Lokomotivu bio Mudražija, ali je nakon provjere VAR tehnologije gol poništen zbog zaleđa.

Premda je Rijeka dominirala posjedom vrlo teško je stvarala izgledne prilike, a pravi se raspad u igri gostujućeg sastava dogodio u završnici prvog dijela kada je Lokomotiva postigla dva pogotka.

U 37. minuti opet je Mudražija bio strijelac, ali ovaj put je sve bilo regularno. Prilikom tog pogotka slabo je reagirala obrana Rijeke koja je sve te minute do odmora odigrala iznimno slabo. U 43. minuti domaćin je povećao vodstvo. Nakon kornera se stvorila gužva u gostujućem šesnaestercu, a najbolje je reagirao Šotiček koji je zabio za 2-0.

U uvodnih deset minuta drugog poluvremena opet je napadala i prijetila Lokomotiva koja je u tim trenucima potpuno dominirala. Šanse su za domaćina propuštali Šotiček i Goričan.

Prvu šansu u nastavku Rijeka je imala u 55. minuti, ali bio je to slab udarac Ivanovića i prava slika ove nedjelje neprepoznatljivog sastava s Rujevice. Ipak, nakon toga se Rijeka napokon probudila i u 58. minuti je Pjaca pucao tik pored vratnice. Devet minuta kasnije gosti su ipak zabili i smanjili na 1-2. Obregon se lijepo zagradio, primio loptu i iz okreta zatresao domaću mrežu.

Do kraja je Rijeka pokušavala doći barem do izjednačenja, ali je bliže pogotku bila Lokomotiva kroz opasne kontranapade. Tako je i završilo, u 96. je Šotiček postavio konačnih 3-1.

U prvom nedjeljnom ogledu 32. kola važnu su pobjedu ostvarili nogometaši Osijeka, s 3-0 (1-0) su u gostima pobijedili Goricu. Junak osječke pobjede bio je prvi strijelac HNL-a Argentinac Ramon Mierez koji je postigao sve gostujuće golove. Prvi je dao u nadoknadi prvog poluvremena, a suparnika je slomio golovima u 52. i 80. minuti. Trenutačno je Mierez na šesnaest ligaških golova u sezoni.

U subotu je Dinamo nastavio pobjednički niz te je s 1-0 slavio kod Varaždina. Jedini pogodak dao je Vidović početkom drugog poluvremena. Hajduk je pred praznim tribinama Poljuda svladao Rudeš 5-1. Po dva pogotka za Splićane dali su Pukštas i Krovinović, dok je jedan dodao Kalinić. Jedini pogodak gostiju bio je autogol Pukštasa.

U prvom dvoboju ovog kola, u petak, Istra 1961 je u Puli svladala Slaven Belupo 3-0. Golove su dali Filet iz jedanaesterca i Ekong, uz autogol Suška.

HNL, 32. kolo:

Lokomotiva - Rijeka 3-1 (Mudražija 37, Šotiček 43, 90+6 / Obregon 67)

Gorica - Osijek 0-3 (Mierez 45+1, 52, 80)

Subota:

Hajduk - Rudeš 5-1 (Pukštas 4, 26, Krovinović 53, 59, Kalinić 71 / Pukštas 28-ag)

Varaždin - Dinamo 0-1 (Vidović 46)

Petak:

Istra 1961 - Slaven Belupo 3-0 (Filet 6-11m, Ekong 15, Sušak 34-ag)

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!