Sport

Nogomet, Supersport HNL

Hat-trickom Miereza Osijek protutnjao Velikom Goricom

Hat-trickom Miereza Osijek protutnjao Velikom Goricom
Marko Prpic/PIXSELL

U prvom nedjeljnom ogledu 32. kola HNL-a važnu su pobjedu ostvarili nogometaši Osijeka, s 3-0 (1-0) su u gostima pobijedili Goricu.

Junak osječke pobjede bio je prvi strijelac HNL-a Argentinac Ramon Mierez koji je postigao sve gostujuće golove. Prvi je dao u nadoknadi prvog poluvremena, a suparnika je slomio golovima u 52. i 80. minuti. Trenutačno je Mierez na šesnaest ligaških golova u sezoni.

Osijek je učvrstio svoje četvrto mjesto na ljestvici. Sada opet ima četiri boda više od Lokomotive koja će u posljednjem susretu ovog kola odigrati protiv Rijeke na domaćem terenu.

Od početka su se Osječani nametnuli na ovom gostovanju, a već su u trećoj minuti imali vrlo dobru priliku. Pucao je Jugović, ali je dobro intervenirao domaći vratar Banić.

Potom su uslijedile dvije šanse Matkovića, u 19. i 33. minuti, ali ni tada gosti nisu došli do vodstva. Velikogoričani su se kroz svih uvodnih 45 minuta uglavnom branili i odbijali napade suparnika, a tek su u 43. minuti prvi puta zaprijetili. Vujnović je tom prilikom morao puno bolje reagirati u solidnoj situaciji.

Na odmor se ipak otišlo uz prednost Osječana, a po domaćina je koban bio prvi strijelac lige Ramon Mierez. U nadoknadi prvog dijela, nakon ubačaja u domaći šesnaesterac, lopta je došla do Argentinca koji je s deset metara bio miran i precizan. Kako je završilo prvo počelo je drugo poluvrijeme te je u 52. minuti Mierez povećao na 2-0. Na ubačenu loptu Mierez je u svom stilu kvalitetno reagirao te glavom povećao prednost svoje momčadi.

U 74. minuti osječki vratar Kolić je spasio goste primljenog pogotka nakon dobrog udarca Pršira, a dvoboj je i definitivno odlučen u 80. minuti kada je Mierez kompletirao 'hat-trick' te je zabio za konačnih 3-0. Mogao je Osijek i do četvrtog gola, ali je u završnici Gržan pogodio okvir vrata.

Od 19.30 sati posljednju utakmicu ovog kola u Zagrebu igraju Lokomotiva i Rijeka.

U subotu je Dinamo nastavio pobjednički niz te je s 1-0 slavio kod Varaždina. Jedini pogodak dao je Vidović početkom drugog poluvremena. Hajduk je pred praznim tribinama Poljuda svladao Rudeš 5-1. Po dva pogotka za Splićane dali su Pukštas i Krovinović, dok je jedan dodao Kalinić. Jedini pogodak gostiju bio je autogol Pukštasa.

U prvom dvoboju ovog kola, u petak, Istra 1961 je u Puli svladala Slaven Belupo 3-0. Golove su dali Filet iz jedanaesterca i Ekong, uz autogol Suška.

HNL, 32. kolo:

Gorica - Osijek 0-3 (Mierez 45+1, 52, 80)

Lokomotiva - Rijeka (19.30 sati)

Subota:

Hajduk - Rudeš 5-1 (Pukštas 4, 26, Krovinović 53, 59, Kalinić 71 / Pukštas 28-ag)

Varaždin - Dinamo 0-1 (Vidović 46)

Petak:

Istra 1961 - Slaven Belupo 3-0 (Filet 6-11m, Ekong 15, Sušak 34-ag)

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!