Ostalo / OI 2008

Rukomet

Francuska opet bolja od Hrvatske

Francuska opet bolja od Hrvatske

Problem Hrvatske bila je završnica utakmice

Francuski rukometaši još su jednom bili kobni za Hrvatsku, te su ovaj put igrače Line Červara pobijedili 25-23 (12-11) u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu.

Problem Hrvatske bila je završnica utakmice, odnosno u posljednjih sedam minuta je Hrvatska postigla tek jedan pogodak. Napad je potpuno stao, Lacković je gubio lopte, Balić je bio potpuno udaljen od organizacije napada, a odgovornost je pala na Vukovića i Šprem.

Njih dvojica su dugo vremena držali Hrvatsku u igri. Naime, Šprem je s tri postignuta pogotka okrenuo zaostatak i doveo Hrvatsku u vodstvo 16-15. Potom je Drago Vuković zabio dva pogotka, ali bez pravog učinka najboljih (Balića, Metličića i Lackovića) nije se moglo.

Začuđuju i neke reakcije u obrani, pa je tako Hrvatska primila čak tri pogotka iz cepelina u drugom dijelu. Najkobnijim se pokazao cepelin u 57. minuti kada je Narcisse pogodio za 25-22.

Prvo poluvrijeme ogleda prošlo je u žestokoj utakmici, pogodak na pogodak, onako kako oduvijek igraju Hrvatska i Francuska. Makar je Hrvatska većim dijelom vodila, nakon 30 minuta Francuska je vodila 12-11.

U nastavku se preslikala takva igra, a prvo vodstvo od 2 razlike Francuska je napravila šest minuta prije kraja kada je Narcisse pogodio za 24-22. Potom je pogodio, opisani već cepelin za 25-22 i tu se priča približila kraju.

Olimpijske igre, rukomet, polufinale:

Francuska - Hrvatska 25-23 (12-11)


Reci što misliš!