Ostalo / OI 2008

Rukomet

Červar: Za medalju nismo ginuli na terenu

Červar: Za medalju nismo ginuli na terenu

Valjda će do prvenstva u Hrvatskoj biti bolje

Očaj na licima hrvatskih rukometaša dok su s parketa nestajali u utrobi Nacionalnog stadiona u Pekingu. U utakmici za treće mjesto protiv Španjolske poraženi su 35-29 i time su ostali i bez brončane medalje.

- Ne znam što da vam kažem – stao je pred novinarima i onda briznuo u plač gorostas Davor Dominiković.

I novinarima se stvorila knedla u grlu kada su ugledali diva, dvometraša kako plače i odlazi pod hladni tuš, piše Slobodna Dalmacija iz Pekinga.

Igrači izbornika Lina Červara sasvim se raspala u drugoj polovici drugoga poluvremena. Kada se Španjolska sa 22-23 odvojila na 22-26 povratka više nije bilo. Lopte su „prodavali“ i iskusni poput Ivana Balića i novi klinci poput Domagoja Duvnjaka.

- Žao mi je što smo pali bez ispaljenog metka. Teško je komentirati utakmicu kada smo pukli. Suvišna je svaka rasprava. Vidjelo se u početku da ne ide, pokušao sam s izmjenama. Nije bilo raspoloženih igrača. Izgleda da nas je polufinale s Francuzima sasvim iscrpilo. Radili smo na motivaciji, ali nije išlo. Oni su u polufinalu igrali slabije od nas, ali našli su motiv. Danas nam je nedostajalo borbe, teško je broncu dobiti bez velikog žara. Nisu funkcionirali ni glava ni noge – govorio je nakon susreta Lino Červar.

Hrvatska je imala nekoliko prilika da se odlijepi i to već na startu utakmice. Mirza Džomba je do osme minute promašio čak dva sedmerca, da je pogodio bilo bi i tri razlike za Hrvatsku.

U idelanoj rukometnoj postavi na olimpijskom turniru nema mjesta niti za jednog Hrvata. Srebrni Island dao je trojicu u najboljih sedam, baš kao i olimpijski pobjednik Francuska...

Sedmorka prvenstva bez Hrvata

Vratar: Thierry Omeyer (Francuska)

Desni vanjski: Gudjon Valur Sigurdsson (Island)

Lijevi vanjski: Daniel Narcisse (Francuska)

Srednji: Snorri Steinn Gudjonsson (Island)

Desno krilo: Albert Rocas (Španjolska)

Lijevo krilo: Olafur Stefansson (Island)

Pivot: Bertrand Gille (Francuska)

- Ako iskusni igrač promaši penale teško je očekivati više od drugih. Štoviše, mali Duvnjak ih je zabijao – konstatirao je izbornik.

Glavna Červarova zamjerka svojim igračima odnosi se na borbenost.

- Mogli smo se boriti za medalju malo bolje nego što jesmo. Jedna utakmica ne može uništiti sav dojam koji je bio na turniru. Svime što sam vidio bio sam zadovoljan, ali mi nije drago što u utakmici za medalju nismo poginuli na terenu.

Manje je od pet mjeseci do početka Svjetskog prvenstva koje će se igrati u Hrvatskoj. Može li se iscrpljena i razbijena vojska oporaviti do tada s obzirom da rukometaše koji su imali čitavo ljeto radno tek sada očekuju klupske pripreme i teški ligaški napori?

- Možda će do prvenstva u Hrvatskoj biti malo bolje. Vratili su se Ivano i Valčić kući i imat će glavna iskušenja u Ligi prvaka, a ne u nacionalnim prvenstvima kao do sada. U Hrvatskoj Zagreb ima dovoljno igrača da ne mora stalno koristiti primjerice Ivana. Možda će mu dobro doći više odmora, jer i Ivano se izgasio u nastavku. Vodit ćemo brigu o ključnim igračima da i fizički i mentalno budu spremni za turnir u Hrvatskoj – najavio je Červar.


Reci što misliš!