Lifestyle

gastro

Mango sticky rice – tajlandska poslastica gotova je za deset minuta

Mango sticky rice – tajlandska poslastica gotova je za deset minuta

Ljetna sezona doslovno kuca na naša vrata, a s njom pored vrelih ljetnih dana i vacation moda dolazi i tropsko voće. Nakon što smo ljetnu gastro sezonu otvorili receptom za mangonadu, donosimo vam još jedan u kojem mango ima ključnu ulogu.

Ovog puta, na našem kulinarskom radaru našao se recept s dalekog i toplog Tajlanda. Ako se pitate kako je dospio do nas, reći ćemo vam da (izvanredni) okusi nemaju granice. Mango sticky rice – tajlandska poslastica gotova za deset minuta, predstavlja lagani (i zdrav) desert koji se vrlo lako priprema.

Sastojci

220 g bijele riže (jedna šalica)
310 ml tople vode (šalica i 1/4)
1 kondenzirano kokosovo mlijeko
50 g šećera
prstohvat soli
1 mango

Priprema

Definitivno prvi korak našeg thai (gastro) putovanja, bio bi potapanje bijele riže u toplu vodu i ostaviti je da nabubri u roku od trideset minuta. 

Dok čekate da riža omekša, pripremite kokosovo mlijeko, odnosno mješavinu kokosovog mlijeka, šećera i prstohvata soli potrebno je lagano miješati na blagoj vatri.

Ova procedura doprinijet će sticky teksturi riže, koja predstavlja jedan og glavnih aktera ovog specijaliteta.

Po za nijansu mutnijoj vodi, primijetit ćete da je riža gotova, te istu možete ubaciti u mikrovalnu pećnicu na tri minute. Zatim je treba izvaditi i dobro pomiješati, te je još jednom ubaciti u mikrovalnu na još tri minute.

Kada je pridobila svoju ljepljivu teksturu, potrebno je sjediniti rižu s polovicom kokosovog mlijeka i polako miješati.

Potrebno je ostaviti rižu da odstoji pet minuta u smjesi s kondenziranim mlijekom, te je za to vrijeme poželjno narezati željenu količinu manga.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Freya Jukes (@ruefig)


Reci što misliš!