Ostalo / OI 2008

Rukomet, za 3. mjesto

Branitelji zlata ostali i bez bronce

Branitelji zlata ostali i bez bronce

Raspad u momčadi branitelja zlata s olimpijskih igara u Ateni od prije četiri godine uslijedio je u drugom poluvremenu

Hrvatski rukometaši iz Pekinga se s Olimpijskih igara vraćaju bez medalje. U utakmici za treće mjesto Hrvatska je poražena od Španjolske 35-29 (12-14).

Raspad u momčadi branitelja zlata s olimpijskih igara u Ateni od prije četiri godine uslijedio je u drugom poluvremenu.

Naime, uz ne odveć sigurnu igru Hrvatska je na poluvrijeme otišla s dva pogotka prednosti (14-12), no nakon toga i neobjašnjivo stala na obje strane terena. Protočnost lopte u napadu ostavljena je u svlačionici za vrijeme odmora, nastale su pukotine u obrani, a sve to Španjolci su iskusnom i mirnom igrom znali okrenuti u svoju korist.

Najefikasniji pojedinac u redovima Hrvatske bio je mladi Domagoj Duvnjak sa sedam pogodaka uz 2/2 iz igre i 5/5 sa sedam metara, Zlatko Horvat i Goran Šprem dodali su po četiri gola, no uz slab dan hrvatskih vratara (Losert devet, Alilović jedna obrana) poraz je morao uslijediti.

S druge strane bez milosti su hrvatsku mrežu punili Carlos Prieto sa sedam pogodaka iz osam pokušaja. Jednak je učinak imao i Juan Garcia.

OI, rukomet, za treće mjesto, muški:

Hrvatska - Španjolska 29-35 (14-12)

Hrvatska: Losert, Alilović, Sulić, Balić 2, Duvnjak 7 (5), Lacković 2, Vori 2, Dominiković, Džomba 1 (1), Horvat 4, Vuković 1, Metličić 4, Šprem 4, Valčić 2.

Španjolska: Hombrados, Barrufet, Al.Entrerrios, Rocas 1 (1), R.Entrerrios, Garabaya, Prieto 7, Belaustegui 4, Lozano 1, Davis 1, Garcia 7 (1), Romero 5, Malmagro, Tomas 3.

Sedmerci: Hrvatska 8 (6), Španjolska 3 (2)

Isključenja: Hrvatska 8, Španjolska 10 minuta


Reci što misliš!