Kultura

#biograd

U Biogradu održana književna večer s Domagojem Kneževićem

U Biogradu održana književna večer s Domagojem Kneževićem
Grad Biograd na Moru

Čitanje je čarolija, a obitelj utočište. A ako pak imate višak vremena napišite knjigu, kako je to učinio gost biogradske Gradske knjižnice bloger, kolumnist, pisac Domagoj Knežević.

Svakako već pogađate da se radi o knjizi  pod naslovom „Ma, bit će ok“ o kojoj se u posljednje vrijeme dosta govori i piše. Druženje s poznatim kolumnistom i piscem upriličila je biogradska Gradska knjižnica, a gosta je predstavila ravnateljica knjižnice Tihana Jurišić.

U posebnim epidemiološkim uvjetima s propisanim razmakom u knjižnici se okupio nešto manji broj ljudi od uobičajenog, jer nakon duže pauze izazvane pandemijom malo se kulturnih događanja ne samo u knjižnici već i drugim kulturnim ustanovama u gradu događalo.
No, onaj mali broj koji je nazočio ovoj književnoj večeri doista je uživao. Autor nas je upoznao s knjigom i njezinim nastajanjem, a nastala nakon dvogodišnjeg pisanja kratkih priča i kolumni (koje i danas redovito piše) na svojoj internetskoj stranici, a čije teme su trenutna društvena događanja, situacije pa čak i politika. No kako s vremenom od svega valja napraviti pauzu, odmak, mali odmor, kazao je on. Usporiti, prespavati i sagledati situaciju drugim očima, ali ne dozvolite nikada da vas napusti optimizam, jer uvijek može i gore, pa neka moja često korištena poštapalica „Ma bit će ok“ bude i vaš „lajtmotiv“.

Za ovu prvu knjigu odabrao sam 50 meni najdražih tekstova, odnosno priča, a na teme s kojima se svi mogu poistovjetiti i u kojima će svaki čitatelj barem na tren u nekoj situaciji prepoznati sebe. Naoko jednostavne teme poput obitelji, djece, braka, odgoja, svakodnevnice, koja podjednako uključuje kvar kuhinjskog bojlera, odlazak u shopping s boljom polovicom, avantura zvana godišnji odmor, krediti, hipoteke….Perpetuum mobile, svađa sa kćerima tinejdžericama, samo su neke od tema koje se mogu pronaći u knjizi. Pisane su jednostavno, čitko i c ciljem da izmame osmjeh na lice, kažu oni koji su knjigu već pročitali, vjerujemo da je tako. Jer kako i sam autor Domagoj Knežević kaže „Previše žurimo, život nas tjera na sve užurbaniji tempo i često zaboravljamo odvojiti barem malo vremena za sebe. Zato neka čitanje bude vaša mala pauza. Mali odmor 'Take A Break'“


Reci što misliš!