Kultura

#biograd

Čarobno božićno jutro u biogradskoj Gradskoj knjižnici

Čarobno božićno jutro u biogradskoj Gradskoj knjižnici
Grad Biograd na Moru

Predblagdanska događanja koja se održavaju u iščekivanju Božića, radosti su koja nas sve vesele ali njima se ipak najviše raduju oni najmlađi. Tako je u nizu prigodnih programa u biogradskoj Gradskoj knjižnici održana još jedna zanimljiva radionica pod nazivom „Čarobno božićno jutro“.

Skupina mališana koji su se okupili u ovoj radionici doista su mogli uživati u programu, vlastitim kreacijama i svakako dobrom predblagdanskom raspoloženju. Voditeljica radionice knjižničarka Kristina Barbaroša pročitala je za početak druženja priču o malom slatkom mišiću Mišku, koji na Badnju večer pomaže djedu Mrazu, te kroz doživljeno nauči kako je dobro činiti dobro, odnosno kako se dobro, dobrim vraća.

Kroz analizu priče i kreativnost malih ruku koje su izrađivale božićne ukrase za jelku, djeci se nastojao dočarati božićni ugođaj i pobuditi osjećaj zajedništva u njegovom iščekivanju, jer „Božićna čarolija je tiha. Ne čuješ je, osjećaš je. Znaš da postoji. Vjeruješ u nju“. Riječi su to američkog pisca i humanitarca Kevina Alana Milnea, za koga s razlogom kažu da njegove priče, misli, riječi i djela čine svijet samo malo boljim mjestom za život.

​​

Reci što misliš!