Kultura

#biograd

Bogatim programom u biogradskoj Gradskoj knjižnici obilježen Mjesec hrvatske knjige

Bogatim programom u biogradskoj Gradskoj knjižnici obilježen Mjesec hrvatske knjige
Grad Biograd na Moru

Vrlo živa aktivnost održavala se tijekom trajanja „Mjeseca hrvatske knjige“ u odgojno obrazovnim skupinama biogradskog dječjeg vrtića ali i Gradskoj knjižnici. Bila je to prilika da se mališanima na njima prihvatljiv način približi knjiga i njezin značaj u životu svake osobe.

Tako je kroz različite programe osmišljene upravo za njihov uzrast, igru i zabavan način, obrađeno niz tema. Njihove „tete“ i knjižničari pobrinuli su se da kroz priče, pjesme, sliko-priče, pokretne igre, dramatizaciju, ples kao i vođene meditacije, upoznaju i usvoje nova saznanja o brojnim životnim temama.

Nije potrebno posebno naglašavati kako su se kroz ove aktivnosti susretali i družili sa žirafama, slonićima, pa i gusjenicama, a od svakog se bez sumnje može ponešto i naučiti. Posebnost ovih događanja bili su i posjeti Gradskoj knjižnici gdje su se kroz taj period družili s knjižničarima i sudjelovanjem u radionicama kroz koje su također stjecali nova iskustva. Tako su knjižničari kroz te posjete ugostili  vrtićke skupine Zečiće, Papigice, Leptiriće, Zmajiće, Ribice, Tigriće i Sove.

Između ostalog budući da je bio u tijeku „Mjesec hrvatske knjige“, a koji je bio posvećena hrvatskim autorima, mališani su imali priliku bolje upoznati slikovnice naših domaćih autora. Bilo je to i za njih i za nas zanimljivo iskustvo, kazala nam je voditeljica radionica u knjižnici Kristina Barbaroša. Bezbroj pitanja malih radoznalaca punih ideja i ne može biti drugačije, nego zanimljivo uvijek novo iskustvo. Uz vrijednu edukaciju svakako je jednako vrijedno raspoloženje i radost druženja u čemu su svi  bez sumnje i najviše uživali.

​​​