Događaji

od 30. travnja do 4. svibnja

U utorak započinje tradicionalni Slovenski vikend u Biogradu na Moru

U utorak započinje tradicionalni Slovenski vikend u Biogradu na Moru
Gordana Šarić

Biograd na Moru turističko je središte koje s pravom nosi epitet "Srce Jadrana“. Idealno se smjestio u samom središtu Jadranske obale, a uz kristalno čisto more i plaže s plavim zastavama u njegovu korist idu i blizina nacionalnih parkova, parkova prirode te velikih središta poput Zadra, Šibenika ili Splita.

Biograd se može pohvaliti manifestacijama koje su uvijek nove, zanimljive, drugačije i koje u ovaj grad privlače goste iz cijeloga svijeta.

Prvosvibanjski praznici pokazali su se idealni za otvorenje turističke sezone, pa se sad već šestu godinu održava manifestacija Slovenski vikend tijekom koje Biograd u nekoliko dana u predsezoni ostvari preko 25 tisuća noćenja.

Slovenski vikend održava se od 30. travnja do 4. svibnja 2024. godine.

Posebnost ovogodišnje manifestacije svakako je u temi koja je bezvremenska i univerzalna te ruši sve granice i povezuje daljine. „Ljubav bez granica“ slogan je i središnja tema koja će dominirati programom ovogodišnje manifestacije.

Ljubav spaja, ljubav je lijepa, ljubav je za sve, ljubav ne poznaje granice i ništa je ne može spriječiti u Biograd na Slovenski vikend!

caff01b7c6057d46032463f27bb3e95f.jpg?ran

Slovenski vikend zapravo je hommage biogradskim najbrojnijim i najvjernijim gostima – Slovencima. U prvom redu Slovenci su gosti koji u Biograd dolaze ne samo tijekom ljetnih mjeseci već cijelu godinu pa zašto svoj produženi vikend i prvosvibanjske praznike ne bi proveli upravo u Biogradu, gradu u kojem uvijek osjećaju dobrodošlicu i srdačnost domaćina. Slovenski vikend zamišljen je kao spoj odmora ispunjenog dnevnim aktivnostima i dobrom zabavom gdje se naglasak stavlja na uključenost cijele obitelji.

Za sve posjetitelje i sudionike pripremili smo more događanja u obliku aktivnog odmora i zabavnog programa, svatko može pronaći nešto za sebe i za vikend putovanje odabrati upravo Biograd.

Tako je u ponudi aktivnog programa regata Pašmanskim kanalom, utrka ulicama Biograda, rekreativna šetnja od parka do Dalmalanda te obiteljska vožnja biciklom. A kakav bi to praznik bio da za 1. svibnja ne spremamo čučku – pašta fažol za sve sudionike?!

Zabavni program rezerviran je razne izvođače pa će posjetitelji manifestacije moći svaku večer uživati na otvorenom uz melodije dalmatinske klape i zabavnih bendova iz Hrvatske i Slovenije. Isto tako, za djecu je pripremljen poseban program pa će ona moći uživati u raznim sportsko – rekreacijskim aktivnostima.

Sve ovo ima zajednički nazivnik koji je ljubav: ljubav prema glazbi, ljubav prema aktivnom i zdravom životu, ljubav prema ekologiji, ljubav prema kulturi, ljubav prema gastronomiji, ljubav prema obitelji i prijateljima, ljubav prema partneru i životinjama,... jer život je ljubav!

A što je za vas ljubav?

Svatko će naći svoju definiciju ljubavi i nijedna definicija nije pogrešna, a da smo u pravu provjerite dolaskom u Biograd na prvosvibanjske praznike! Jer mi vjerujemo u ljubav. 


Reci što misliš!