Kultura

kinedok

Legendarni Pero Kvesić u Zadru na projekciji filma "Dum Spiro Spero"

Legendarni Pero Kvesić u Zadru na projekciji filma

Legendarni Pero Kvesić gostuje u četvrtak, 17. travnja u Zadru na projekciji filma "Dum Spiro Spero" u sklopu KineDok programa u Gradskoj knjižnici Zadar.

Film Dum Spiro Spero Pere Kvesića isprepliće svakidašnjicu, knjige i smrt - autor priča o gubljenju snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svatko umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža.

Afirmirani pisac je nakon niza knjiga napravio prvi film, pri čemu je iskustvo literata progovorilo filmskim jezikom dosežući razinu njegove literature. Ovaj je film uvelike one man show jer je uz scenarij i režiju autor i snimio sav materijal.

Nakon projekcije filma u 18 sati, upoznajte autora, Peru Kvesića s kojim će se i kratko porazgovarati o stvaranju ovog filmskog djela. Razgovor će moderirati Ivica Perinović.

KineDok je zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju kreativnih dokumentaraca. 

Cilj KineDoka je zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, predstaviti autore i njihove filmove publici te razviti dijalog o društveno važnim temama. KineDok se provodi uz podršku zaklade Kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a u Zadru ga organizira udruga ANTROPOP uz podršku Filmskog ureda te u suradnji sa Gradskom knjižnicom.


Reci što misliš!