Događaji

ponos

Zadrani Luka Krpina i Jakov Popov prvi na državnom natjecanju iz engleskog jezika

Zadrani Luka Krpina i Jakov Popov prvi na državnom natjecanju iz engleskog jezika

Luka Krpina, učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje i Jakov Popov, učenik OŠ Zadarski otoci podijelili su prvo mjesto u Dubrovniku na natjecanju iz engleskog jezika u pratnji mentorica Ivke Šarlije i Ive Marić!

Ove godine troje je učenika osvojilo prvo mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika. Oni su ostvarili jednak broj bodova nakon tri kategorije: test, sastavak i usmeni dio. Dva prvaka dolaze iz zadarskih osnovnih škola dok je treći iz Zagreba. To su:

- učenik OŠ Šimuna Kozičića Benje, Zadar, Luka Krpina, mentorica Ivka Šarlija;
- učenik OŠ Zadarski otoci - Zadar, Zadar, Jakov Popov, mentorica Iva Marić i
- učenik OŠ Bartola Kašića, Zagreb, mentorica Kalinka Mihovilčević Titlić.

- ove godine je troje učenika osvojilo prvo mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika jer su imali jednak broj bodova nakon tri kategorije test, sastavak i usmeni dio.
- to su učenik OŠ Šimuna Kozičića Benje, Zadar, Luka Krpina, mentorica Ivka Šarlija;
- učenik OŠ Zadarski otoci - Zadar, Zadar, Jakov Popov, mentorica Iva Marić;
- učenik OŠ Bartola Kašića, Zagreb, mentorica Kalinka Mihovilčević Titlić

Državno natjecanje iz engleskog jezika je održano u Osnovnoj školi „Montovjerna“ u Dubrovniku.

Natjecanje se odvijalo od 24. do 26. travnja 2024. godine. Školskom natjecanju je pristupilo gotovo 21.000 učenika a na državnu razinu je pozvano 117 učenika.

038bcb13beb67f8742657b6140d34afd.jpg?ranLuka Krpina i mentorica Ivka Šarlija, OŠ Šimuna Kožićića Benje

- Izuzetno smo sretni i ponosni što je dvoje učenika Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje bilo među tih 117, učenica 8. a razreda Korina Vedrić, mentorica Daniela PIjaca i učenik 8. d razreda LUKA KRPINA, mentorica IVKA ŠARLIJA. Učenici i mentorice su uživali u ljepotama kulturnih i povijesnih spomenika te su osjetili atmosferu Grada.

Naš učenik Luka Krpina osvojio je prvo mjesto u kategoriji osmih razreda u vrlo jakoj konkurenciji. Učenica Korina Vedrić osvojila je deveto mjesto. Ovim putem želimo čestitati učenicima i njihovim mentoricama na izvrsnom radu, trudu i uspjehu, kazao je ravnatelj OŠ Šimuna Kožićića Benje, Dražen Adžić.


Reci što misliš!