Događaji

odluka načelnika

Jednokratna novčana pomoć za učenike iz Pašmana

Jednokratna novčana pomoć za učenike iz Pašmana
Otok Pašman

Načelnik Općine Pašman nedavno je donio Odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći za učenike s prebivalištem na području općine u školskoj godini 2022./2023.

Jednokratnu novčanu pomoć učenicima u iznosu od 1.200 kn po učeniku Općina Pašman će isplaćivati roditeljima iz jednoroditeljske obitelji i samohranim roditeljima koji imaju prebivalište na području općine, javlja portal Otok Pašman.

Učenici od prvog do četvrtog razreda koji pohađaju Osnovnu školu Vladimir Nazor u Neviđanima te imaju prebivalište u općini, a čija ukupna mjesečna visina prihoda kućanstva ne iznosi više od 5.000 kn ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu 500 kn po učeniku, dok učenici od petog do osmog razreda prema istim kriterijima imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 800 kn po učeniku.

Zainteresirani roditelji/skrbnici mogu podnijeti zahtjev osobno, elektronskom poštom na email opcina.pasman@zd.t-com.hr ili u pisanom obliku na adresu Općina Pašman, Obala tamarisa 6, 23262 Pašman do 11. prosinca ove godine, a uz popunjeni zahtjev potrebno je priložiti:

- popunjenu Izjavu o članovima zajedničkog kućanstva,
- dokaz o prebivalištu za sve članove zajedničkog kućanstva,
- potvrdu o redovnom školovanju za sve članove obitelji koji se redovno školuju,
- dokaz o ukupnim prihodima zajedničkog kućanstva u protekla 3 mjeseca 2022. godine,
- presliku kartice računa/IBAN na koji će se izvršiti uplata odobrenog iznosa,
- dokaz o samohranosti roditelja ili da učenik živi u jednoroditeljskoj obitelji.


Reci što misliš!