Biznis

važan projekt

Preko: Za manje od dva mjeseca počinju radovi na hotelu Hilton

Preko: Za manje od dva mjeseca počinju radovi na hotelu Hilton
Naši školji

U Vijećnici Općine Preko, danas je održan radni sastanak vezan uz gradnju Hotela Preko koji će biti dio lanca Hilton.

Sastanku su prisustvovali predstavnici investitora tvrtke Preko d.o.o., odnosno grupacije HOK osiguranja Željko Dilber i Hrvoje Požgaj, predstavnica Hilton Hotela Josipa Jutt Ferlan, glavni projektant Ivan Čerkez, direktorica Marine Preko Anita Matešić te načelnik Općine Preko Jure Brižić sa suradnicima.

- Razgovaralo se o konkretnim koracima plana gradnje te o općenitom poslovanju budućega hotela i daljnjim ulaganjima investitora, kazao je općinski načelnik Jure Brižić te dodao da je za gradnju hotela investitoru odobreno financiranje kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) sukladno čijim pravilima je potrebno provoditi javnu nabavu te su natječaji za izvođača radova već u tijeku.

Po završetku natječaja odmah će početi gradnja jer NPOO određuje i rokove završetka projekta najkasnije do 31. prosinca 2025. godine. Prema planovima investitora, radovi će početi za mjesec i pol dana, a završetak se očekuje i prije predviđenog roka NPOO-a, odnosno do početka sezone 2025. godine.

- Paralelno s radovima na hotelu, počet će i gradnja vila za odmor na lokaciji Šošino polje te im je cilj stvoriti smještajne objekte uključene u postojeću otočnu infrastrukturu i općenito u suživot s Prekom, najavljuje Brižić.

Razgovaralo se i o pristupnoj infrastrukturi, vodovodu i odvodnji, uređenju obalnog dijela mjesta Preka i drugim operativnim pitanjima vezanima uz samu gradnju, ali i o općenitom poslovanju hotela, aktivnom sudjelovanju u razvoju destinacije i lokalne zajednice, kao i budućoj marketinškoj suradnji s Turističkom zajednicom i ostalim subjektima turističkog sektora s ciljem razvoja turizma mjesta Preka i cijeloga otoka Ugljana.

Predstavnici investitora izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Općinom Preko koja im je, kao i do sada, ponudila potporu u svemu i stavila se na raspolaganje za sve poslove koji su u njenoj domeni, a koji će doprinijeti što bržoj i kvalitetnijoj provedbi projekta i njegova budućeg poslovanja i razvoja.

- Važnost ovoga projekta za Općinu Preko i za cijeli otok Ugljan iznimno je velika te će ovaj investicijski ciklus ulaganja u turizam na našem otoku dovesti nas ne samo jednu stepenicu više, nego na jednu potpuno drugu razinu. Hoteli su pokretači i nosioci turizma i njegova razvoja i to je ono što cijelom otoku nedostaje, ustvrdio je Brižić te naglasio da se stoga s nestrpljenjem očekuje otvorenje Hotela Preko 2025. godine, jedne od ključnih investicija koja će itekako utjecati na razvoj i napredak turizma i gospodarstva naše općine i otoka.

 


Reci što misliš!