Biznis

kina zainteresirana

Veleposlanik NR Kine u Zadarskoj županiji

Veleposlanik NR Kine u Zadarskoj županiji
Goran Stanzl/PIXSELL

U sklopu dvodnevnog radnog posjeta Zadarskoj županiji veleposlanik Narodne Republike Kine Hu Zhaoming najavio pomoć kineske Vlade s 40 000 kuna za sanaciju posljedica nedavne poplave u Ninu. Susreo se danas I sa županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem.

Na sastanku se razgovaralo o četiri važne teme: turizmu , razvoju infrastrukture, obostrane trgovine i znanstveno-kulturnoj suradnji. "Kina je zainteresirana za ulaganje u turizam na našem području, posebno zdravstveni turizam", istaknuo je zadarski župan Božidar Longin. 

"Mi smo predstavili Grad Zadar kao Vrata Zadra, i Luku Zadar koja će skratiti dotok roba na prostor južne Europe za 8 do 12 dana“, rekao je župan Longin.

 I zadarski gradonačelnik Branko Dukić u budućnosti očekuje veću suradnju s Kinom: "Ponudili smo otvorenu suradnju za sve iduće projekte. Bit će s njima upoznati i nadamo se da će i paricipirati  u tim projektima."

Veleposlanik Narodne Republike Kine NJ.E. Hu Zhaoming rekao je kako je došao u Zadar da bi uspostavio suradnju između Kine i Hrvatske u kojoj vidi veliki potencijal. Istaknuo je kako potiču kineske turiste da posjete Zadar i Zadarsku županiju, a poduzetnike da ulažu u infrastrukturu i turizam ove regije, prenosi Radio Zadar.

"Što je tiče trgovine Kina je postala najveće potrošačko društvo u svijetu. Potičemo da plasirate više svojih proizvoda u Kinu kao što je tuna, ali i poljoprivredne proizvode.", rekao je veleposlanik NJ.E. Hu Zhaoming i dodao da je položaj Zadarske županije strateški što se tiče trgovine i da s tim u vezi potiču svoje poduzetnike da ulažu u infrastrukturu na ovome području, kao i u poslovne zone.


Reci što misliš!