Sport

U spomen na osnivača rk pag

U Pagu održan 1. Memorijalni turnir Milan Rausavljević

U Pagu održan 1. Memorijalni turnir Milan Rausavljević

U spomen na svog osnivača i prvog rukometnog trenera kluba, RK Pag organizirao je turnir u mini i super mini rukometu za uzraste 2016/2015 godište i 2013/2014 godište.

U nedjelju 28.04.2024. godine u gradsko-školskoj športskoj dvorani Novalja održan je 1. Memorijalni turnir „Milan Rausavljević“.

U spomen na svog osnivača i prvog rukometnog trenera kluba, RK Pag organizirao je turnir u mini i super mini rukometu za uzraste 2016/2015 godište i 2013/2014 godište.

Na turniru su nastupili RK Mini sunce s 4 ekipe, ŽRK Vinodol s 2 ekipe, RK Vodice s 4 ekipe, RK Adriatic s 2 ekipe i RK Pag s 2 ekipe. Na samom otvaranju turnira okupljene je pozdravio predsjednik Rukometnog saveza Zadarske županije Filip Perić, koji je ujedno i otvorio turnir.

Odigrano je ukupno 36 utakmica po 10 minuta te su postignuti sljedeći rezultati:

KATEGORIJA 2015/16:

ŽRK Vinodol
RK Vodice 1
RK Mini sunce 1
RK Mini sunce 2

Za najboljeg golmana u ovoj kategoriji proglašena je Lucija Baričević, za najbolje igrače proglašeni su: Karlo Smolčić, Gabrijel Luka, Emanuel Zorica i Matea Šangulin.

KATEGORIJA 2013/14:

RK Mini sunce 1
RK Vodice 1
RK Pag
ŽRK Vinodol

Za najboljeg golmana u ovoj kategoriji proglašena je Vito Zafrun, za najbolje igrače proglašeni su: Maro Duvnjak, Lovre Bojanović, Toni Dabo i Eva Juričić.

Nakon podjele medalja i pehara za najuspješnije natjecatelje odigrana je i revijalna utakmica najstarijih članova protiv cura iz RK Vodica koja je završila pobjedom RK Paga.

- Ovim putem zahvaljujemo se pokroviteljima turnira; Općini Kolan i Gradu Pagu, te  našim stalnim pokroviteljima Decathlon poslovnica Zadar i auto prijevoznik Antonio Tours te svim volonterima koji su omogućili da se ovaj turnir održi, izjavili su organizatori.

U programu turnira obitelji pokojnog trenera Milana Rausavljevića, dodijeljena je zlatna plaketa RK Pag za osobiti doprinos u razvoju i promociji rukometa u gradu Pagu, koju je obitelji dodijelio gradonačelnik Grada Paga, Ante Fabijanić. Uprava RK Pag donijela je odluku da se broj 1. u upisniku RK Pag rezervira za svog prvog osnivača i trenera Milana Rausavljevića, te je sukladno tome RK Pag tiskao i poklonio obitelji trenera Milana dres s natpisom broja 1., Sukladno odluci kluba, dok RK Pag postoji redni broj 1 kao i dres s oznakom broja 1. neće se više dodjeljivati niti jednom igraču kluba. Ovim putem RK Pag zahvaljuje se članovima obitelji pokojnog Milana Rausavljevića, osobito kćerki Sanji na pomoći u organizaciji turnira.


Reci što misliš!