Sport

#nogomet

Nogometašice Donata poražene na gostovanju u Međimurju

Nogometašice Donata poražene na gostovanju u Međimurju
Screenshot/Facebook

U susretu 6. kola Prve hrvatske lige za žene nogometašice Donata poražene su u gostima kod Međimurje-Čakovca rezultatom 4:2. Iako su igračice Jure Perkovića imale više od igre, domaći je sastav iskoristio ponuđeno i na kraju došao do tri boda.

Međimurje-Čakovec poveo je preko Paule Škrlec već u 12. minuti, a samo minutu kasnije na semaforu je stajalo 2:0 nakon što je Sara Ivandić dodala loptu svojoj vratarki kojoj je ona prošla ispod noge i ušla u mrežu.

Donat je smanjio u 42. iz kaznenog udarca koji je iskoristila Ivandić, a ista je igračica s iste udaljenosti bila precizna za poravnanje rezultata na 2:2. Gošće više do kraja nisu postigle gol, dok su ih domaće igračice zabile čak dva. Prvi, za 3:2 djelo je Leone Požgaj u 79. minuti, a konačnih 4:2 postavila je u drugoj minuti sudačke nadoknade Isabella Branović.

– Treba biti pošten i reći kako smo danas imali previše individualnih pogrešaka i praktički poklonili protivniku tri od njihova četiri gola. Mi s druge strane nismo realizirali naše šanse i na kraju su tri boda ostala kod njih. A ono što nama ostaje je da do kraja polusezone malo smirimo glave, odradimo ovih par kola, pa na proljeće malo pojačamo i osvježimo ekipu – rekao nam je nakon susreta Jure Perković, trener Donata.

Nakon šest kola Donat se s omjerom od po jedne pobjede i remija te četiri poraza sada nalazi na šestom mjestu ljestvice s četiri boda. U idućem kolu igračice Jure Perkovića na Stanovima dočekuju ekipu Osijeka koja je danas s 25:0 kod kuće svladala Neretvu.


Reci što misliš!