Sport

2. svibnja

U obrani naslova prvaka uvijek je važan prvi korak: Na Višnjik stiže Dubrava

U obrani naslova prvaka uvijek je važan prvi korak: Na Višnjik stiže Dubrava
Šime Zelić/PIXSELL

Nakon iscrpljujuće sezone u regionalnoj ligi i domaćem prvenstvu, košarkašima Zadra dolazi najvažniji dio – play off FAVBET Premijer lige i obrana prošle godine osvojenog naslova državnog prvaka. Prva prepreka na tom putu je Dubrava koja dolazi u Krešin Dom.

Nominalno osma momčad natjecanja igra u izvrsnoj formi te je u zadnjih devet  puta slavila čak osam puta. Nakon poraza od Zadra početkom ožujka „padali“ su, između ostalih, Šibenka (u gostima), Cedevita Junior (90:76), Cibona, a jedini ih je na svom parketu porazio Dinamo-Zagreb, i to tek nakon produžetka.

– Dubrava ima izuzetno dobar rezultat zadnjih desetak utakmica, kompletno su se digli i moramo ih od prve minute shvatiti izuzetno ozbiljno. Nemamo nikakav kredit da s rezervom uđemo u utakmicu jer se radi o dobroj momčadi i moramo biti na pravoj razini ako mislimo ostvariti dobar rezultat. Bit će zanimljivo u play offu, teško mi je govoriti unaprijed, ali mislim da su zagrebačke momčadi, osim Cibone koja je iz objektivnih razloga malo posrnula, u dosta dobrom tonusu. O Splitu ne treba ni govoriti, tako da će biti interesantno, kaže uoči utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

U redovima Dubrave mnogi će posebno pratiti učinak Tonija Ročka, švicarskog reprezentativca zadarskih (debeljačkih) korijena, koji je u prvenstvu na prosjeku od 17 poena i 8 skokova. Naravno, tu su i nezgodni Amerikanci Hudson i Rajaofera, Vidović, Matić… Momčad koja svakome može napraviti probleme. Srećom, Zadar je napokon uspio odmoriti svoje nositelje igre i bez ozljeda kreće u završnicu.

– U zadnje vrijeme igraju jako dobro, digli su se, imaju dosta samopouzdanja, puni su elana da nas pokušaju iznenaditi. Mislim da moramo odigrati puno bolje nego što je bilo sa Splitom i Boscom, krenuti od prve sekunde. To je play off, nema vremena za vaditi se, svaki lošiji ulazak može nas skupo koštati i moramo pokušati što prije se odvojiti. Što se tiče play offa, uvijek je teže obraniti naslov nego nešto prvi put osvojiti. Ulazimo s jednim samopouzdanjem, ali nikako ne smijemo nikoga podcijeniti, nego ući spremni u svaku utakmicu, korak po korak. Pred nama je prva utakmica i to je ono najbitnije, kaže kapetan momčadi Marko Ramljak.

Utakmica se igra u četvrtak 2. svibnja u Dvorani Krešimir Ćosić, s početkom u 19 sati, uz prijenos na MAXSport televiziji.


Reci što misliš!