Sport

#nogomet

Nogometašice Donata upisale uvjerljivu pobjedu u Makarskoj

Nogometašice Donata upisale uvjerljivu pobjedu u Makarskoj
ŽNK Donat

Nogometašice Donata sjajno su apsolvirale jedno od težih gostovanja u drugom dijelu natjecanja Prve hrvatske lige, odnosno Ligi za ostanak.

U 3. kolu igračice Jure Perkovića s visokih 6:1 svladale su u Metkoviću tamošnju Neretvu i sa nova tri boda ostale usamljene na vrhu poretka.

I treći ovosezonski međusobni susret otišao je na stranu Donata iako je Neretva u jučerašnjoj utakmici preko Marije Herceg već u 11. minuti povela s 1:0. Bio je to ujedno i poziv na buđenje zadarskih igračica koje su od tog trenutka zagospodarile terenom te su do kraja prvog poluvremena  izjednačile rezultat golom Ivane Kirilenko da bi u nastavku pravom kanonadom stavile točku „i“ ovog dvoboja. Janja Čanjevac u 54. minuti pogodila je za 1:2, tri minute kasnije za 1:3 zabila je Roberta Savčić, a ista je igračica u 75. bila precizna za 1:4. Pred kraj dvoboja do svojih su prvih seniorskih pogodaka došle Anđela Barešić u 83., te minutu kasnije Valentina Dubravica.

– Čestitke curama koje su nakon malo lošijeg nastupa u prošlom kolu skupile glave i odigrale sjajnu utakmicu protiv glavnog konkurenta za prvo mjesto u ovoj mini ligi. Vesele me prvi seniorski pogoci Barešić i Dubravica, kao i prvi seniorski nastup mlade Nikoline Klapan. To je dokaz kako se u našoj školi nogometa radi odličan posao i kako će u godinam koje slijede mlade cure dobivati sve više prilika i imat ćemo bazu iz svog rada. Ovim putem bi čestitao i trenerima mlađih dobnih selekcija našeg kluba Juri Vuleti i Luki Marinoviću čije su pionirke i kadetkinje u Prvoj ligi svladale vršnjakinje iz zagrebačkog Dinama – kaže Jure Perković, trener Donata.

Donatovke s 33 boda drže prvo mjesto ljestvice u Ligi za ostanak, prati ih Neretva s 23 te Marjan sa 11, dok je na začelju Viktorija s tek 4 boda. Upravo će klub iz Slavonskog Broda u idućem kolu gostovati na Stanovima, a bit će to ujedno i prva utakmica od tri koliko ih je preostalo za odigrati do kraja sezone.