Sport

#nogomet

Nogometašice Donata na Stanovima uvjerljivo poražene od Agrama

Nogometašice Donata na Stanovima uvjerljivo poražene od Agrama
Novi radio

U dvoboju 8. kola Prve hrvatske nogometne lige za žene Agram je na Stanovima pobijedio Donat rezultatom 4:0 uzvrativši tako igračicama Jure Perkovića za poraz na otvaranju sezone kada su Zadranke u Zagrebu slavile s 3:2.

Prvi gol gošće su zabile u 39. minuti preko Tee Šaban, a taj je pogodak poremetio igru domaćih igračica koje su do tog trenutka bile ravnopravan takmac. Posebno je to došlo do izražaja u drugom dijelu kada je ista igračica nakon 15 minuta igre i dala gol za 2:0. Do kraja u strijelkinje su se još upisale i Sara Bučić u 73. te Sandra Žigić u 90. minuti.

– Prvo poluvrijeme smo imale neke poluprilike i dobro se držale, naročito posljednjih 15 minuta. Ali baš u toj završnici prvog dijela smo primile gol. Vjerovali smo u preokret, ali kad neke šanse ne iskoristiš onda se to vrati. Treba ipak reći kako se Agram zasluženo vraća kući s tri boda, a mi se okrećemo idućim utakmicama u nadi da ćemo sve ono što radimo na treninzima prikazati i na terenu – izjavila je nakon utakmice Petra Barbir, igračica Donata.

Nakon osam odigranih utakmica Donat se nalazi na pretposljednjem mjestu ljestvice s 4 boda, dok je na posljednjoj poziciji Neretva s jednim bodom. Na vrhu je Dinamo s 18 bodova i utakmicom manje, a slijede Split i Osijek sa po 15 bodova i dvije utakmice manje.

Do odlaska na zimsku stanku nogometašice Donata odigrat će još dvije utakmice. U prvoj od njih za sedam dana gostuju na Kantridi kod Rijeke, dok će u drugoj na svom travnjaku ugostiti Split.


Reci što misliš!