Sport

Košarka

KK Zadar redovno podmiruje plaće, a u ABA ligi vlada nelojalna konkurencija

KK Zadar redovno podmiruje plaće, a u ABA ligi vlada nelojalna konkurencija
Z.Kucelin/KK Zadar

Zanimljivo je bilo na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, a kao i uvijek jedna od točki dnevnog reda koja je privukla najviše pažnje bila je vezana uz KK Zadar.

Nakon burne rasprave u kojoj konstruktivne kritike nije nedostajalo, na govornicu je izišao pročelnik Upravnog odjela za financije, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora najpopularnijeg hrvatskog košarkaškog kluba, Ivan Mijolović koji je u kratkim crtama sažeo sve prednosti i nedostatke regionalne lige koja je već godinama jedan od uzroka visokih gradskih izdvajanja za košarku.

- ABA liga nam s jedne strane donosi zanimanje publike, pa i sponzora, ali imamo uteg što se nalazimo u konkurenciji koja je, recimo tako, nelojalna. Drugačiji su porezni sustavi, drugačije je financiranje kluba. Imamo pola lige čiji je jedan igrač plaćen kao naša čitava momčad. Tu dolazi do velikog raskoraka između naših želja i realnih mogućnosti.

KK Zadar je ove godine dobio ukupno osam milijuna kuna iz gradskog proračuna, no to je tek dio troškova koji se već godinama vrte na petnaestak milijuna kuna.

- Klub djeluje u realnim okvirima. Svake godine smanjujemo obveze i ne ostajemo nikome dužni. U ovome trenutku su sve plaće zaposlenika podmirene, isto kao i igrača iz tekuće sezone – dodao je pročelnik Mijolović.