Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Jusup uoči Partizana: Borit ćemo se i mi oni koliko budemo mogli za što bolji rezultat

Jusup uoči Partizana: Borit ćemo se i mi oni koliko budemo mogli za što bolji rezultat
Šime Zelić/PIXSELL

AdmiralBet ABA liga stigla je do svog 26. kola, posljednjeg prije početka play offa i borbe za prvaka. Većina utakmica već je odigrana i preostale su samo dvije - današnja Splita i Crvene zvezde Meridianbet te sutrašnja Partizana Mozzart Bet i Zadra.

Dok bi Split pobjedom protiv jednog od dva najveća favorita lige dohvatio posljednje mjesto koje vodi u doigravanje, druga utakmica ništa ne može promijeniti - Partizan će u završnicu krenuti s drugog, a Zadar sa šestog mjesta.

Zadrani ipak ne mogu relaksirano ući u utakmicu, jer bi to protiv ovakvog rivala donijelo težak poraz. Zbog toga će momčad Danijela Jusupa i ovog puta, kao svakog puta do sada, odigrati 100 posto.

- Partizanu i nama ova utakmica bez obzira na ishod ne može promijeniti mjesto na tablici, međutim borit ćemo se i mi oni koliko budemo mogli za što bolji rezultat. Bez obzira na to što utakmica ne odlučuje, mislim da će biti kvalitetna i da će igrači i s jedne i s druge strane dati svoj maksimum, kaže Jusup.

U prvom dijelu sezone Zadar je pobijedio Partizan na Višnjiku, što pokazuje da u idealnim uvjetima može igrati s najboljima. Međutim, ovog puta susreću se s motiviranim protivnikom koji svojim navijačima neće željeti prirediti još jedno razočarenje.

- Doputovali smo u Beograd, odradit ćemo treninge i spremiti se za utakmicu. Svi smo zdravi, bit ćemo spremni. Partizan je težak protivnik, drugi su na tablici ali mi svakako trebamo ući stopostotno fokusirani, dati što više možemo, potruditi se i vidjeti dokle to može. To je težak gostujući teren, imaju samo jedan poraz ove sezone kući. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat, kaže Arijan Lakić.

Utakmica se igra u ponedjeljak u 19 sati, uz prijenos na Areni Sport 2.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!