Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Danijel Jusup trener godine u regionalnoj ABA ligi!

Danijel Jusup trener godine u regionalnoj ABA ligi!
ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Danijel Jusup, trener košarkaša Zadra, izabran je za najboljeg trenera sezone 2023/24 u AdmiralBet ABA ligi u tradicionalnom glasovanju glavnih trenera abaligaških klubova, košarkaških novinara i košarkaških fanova, objavila je ABA liga na svojim službenim stranicama.

Iskusni taktičar uvjerljivo je zauzeo prvo mjesto u glasovanju, osvojivši ukupno 53,8 posto kombiniranih glasova. Slijedi ga glavni trener Mega MIS-a Marko Barać, koji je zauzeo drugo mjesto s ukupno 25,1 posto kombiniranih glasova, dok je glavni trener Partizan Mozzart Beta Željko Obradović zauzeo treće mjesto s 12,5 posto glasova. 

Važno je spomenuti da je Jusup zauzeo prvo mjesto u dvije kategorije glasača - među glavnim trenerima i navijačima, dok je završio na drugom mjestu u izboru novinara.

Danijel Jusup je ove sezone imao nevjerojatan put sa Zadrom, što je momčad dovelo do odličnog rezultata, 6. mjesta u regularnoj sezoni, u kojem su također prevladali nad nekim moćnicima AdmiralBet ABA lige, koji su zauzeli vodeće pozicije na ljestvici.

Ovo je ujedno i najbolja pozicija u regularnoj sezoni za Zadrane od sezone 2017/18., kada su na kraju regularnog dijela sezone zauzeli također šesto mjesto na ljestvici.

Danijel Jusup je od početka lanjske sezone šesti put zasjeo na tvrdu klupu KK Zadar, koji je ranije vodio u sezonama 1992/93, 1996-99, 2002-24, 2010/11, 2019/20 i od 2022. do danas.

Navijači u Zadru još uvijek pamte legendarnu priču o Pepeljugi iz 2003. godine, kada je njihova voljena momčad, predvođena Danijelom Jusupom s klupe, uzela trofej regionalne lige, svladavši u finalu Maccabi iz Tel Aviva u ljubljanskoj sportskoj dvorani Tivoli.

Ovo je drugo priznanje koje stiže u Zadar nakon završetka osnovnog dijela ABA lige, Luka Božić je najbolji strijelac lige, Jusup najbolji trener lige, a očekuje se da će u Zadar stići još dva priznanja; Luka Božić kao MVP sezone i Iisti igrač u prvoj petorci sezone. Bravo!

Dosadašnje nagrade za trenera sezone u regionalnoj ligi:

2014/15 – Dejan Radonjić (Crvena zvezda mts)
2020/21 – Dragan Bajić (Igokea)
2021/22 – Željko Obradović (Partizan NIS)
2022/23 – Željko Obradović (Partizan Mozzart Bet)
2023/24 – Danijel Jusup (Zadar)

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!