Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga doigravanje

Jusup: U drugom poluvremenu smo se raspali, ovo nam je 64. utakmica sezone

Jusup: U drugom poluvremenu smo se raspali, ovo nam je 64. utakmica sezone
Budućnost VOLI/ Filip Roganović

U prvom četvrtfinalnom susretu doigravanja regionalne ABA lige košarkaši Budućnosti su na domaćem parketu u Podgorici uvjerljivo svladali Zadar 100-69 (23-24, 19-12, 34-15, 24-18).

U polufinale će se probiti momčad koja prva ostvari dvije pobjede, a sljedeća se utakmica igra u Zadru.

Kod Zadra je Marko Ramljak postigao 14 poena uz pet ukradenih lopti i šest skokova. Po 13 koševa su ubacili Dario Drežnjak i Lovro Mazalin, dok je za 34 minute na parketu samo dva poena ubacio Luka Božić, najkorisniji igrač osnovnog dijela sezone. Uz dva poena imao je Božić šest asistencija i tri skoka.

Kod Budućnosti su prednjačili Kevin Ferrell sa 17 poena te Nikola Tanasković koji je uz 15 poena imao i sedam skokova.

Drugu utakmicu Budućnost i Zadar će odigrati u petak 19. travnja, a domaćini će biti Zadrani.

- Prvo poluvrijeme smo dobro stajali na terenu i obranu igrali solidno, Ferrell je pogađao s devet metara, obrana je teško mogla nešto više napraviti. U drugom poluvremenu smo se raspali. Zašto? Ovo je nama 64. utakmica sezone i ne mogu previše zamjeriti igračima.

Više ne znamo što igramo, protiv koga igramo, non-stop smo u autobusu, to je izuzetno iscrpljujuće. Za dva dana igramo protiv Cibone, a roster je takav da igrači s klupe ne mogu na ovoj razini igrati. Koliko mogu napravim, očekivao sam da ćemo drugo poluvrijeme za nijansu biti bolji, kazao je nakon utakmice Danijel Jusup, trener Zadra.

- U Zadru će biti sasvim druga utakmica, proti svojim navijačima ćemo izgledati bolje. Žao mi je što što večeras nismo izgledali malo bolje, ali to je nova utakmica, kreće od 0-0, bilo je slučajeva da prva utakmica bude ovakva pa da druga bude u neizvjesnosti.

Budućnost igra jednu dobru obranu, mogu defenzivno odgovoriti, tricama, unutrašnjom igrom, trčanjem, taj intenzitet igre je teško pratiti. Dok smo to mogli dobro je bilo, ali kad su nastavili mi smo pali i tu je nastala ta razlika. 

Božiću nije lako, malo sam s njime razgovarao. Nije to sad Valencia, nego enormna potrošnja, svaku utakmica mora vući, igrati, to je jedna mentalna zasićenost i to se danas manifestiralo. On je natjecatelj, neće noćas spavati, zapamtit će ovo i u Zadru će biti bolji.

- Malo nervozan početak, premekani smo bili, nismo bili agresivni i neke taktičke situacije nismo poštovali i Zadru smo dopustili da ostanu u igri. U drugom poluvremenu smo krenuli agresivniji u obrani i iz toga dobili lagane poene. Tek je prva pobjeda, treba analizirati utakmicu, u Zadru će biti sasvim drugačije.

I Luka Božić je čovjek, ovakve utakmice su sastavni dio igre. Imali smo više opcija kako da ga ostavio na što manje poena, siguran sam da će biti motiviran pred svojom publikom i očekujem motiviranog Božića, rekao je Andrej Žakelj, trener Budućnosti VOLI.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti