Sport

nogomet, serie a

Juventus bodom u Rimu potvrdio sedmi uzastopni naslov

Juventus bodom u Rimu potvrdio sedmi uzastopni naslov
Twitter / @juventusfc

Nogometaši Juventusa osigurali su i teoretski sedmi uzastopni naslov prvaka Italije zahvaljujući 0-0 remiju kod Rome u susretu 37. kola Serie A

Juventusu je za potvrdu 34. naslova nacionalnog prvaka bio potreban samo bod protiv Rome, a do njega je stigao u izuzetno nesadržajnoj utakmici u kojoj su oba suparnika bila zadovoljna bodom. U "kamilici" u Rimu Mario Mandžukić je igrao do 81. minute.

Juventus kolo prije kraja ima 92 boda, nedostižna četiri više od drugog Napolija koji je kao gost s 2-0 (0-0) svladao Sampdoriju. Strijelci za Napolitance bili su Milik (72) i Albiol (80). Marko Rog je za Napoli ušao u 81. minuti kada je i Ivan Strinić zaigrao za Sampdoriju.

Roma je s bodom protiv Juventusa učvrstila treće mjesto sa 74 boda, dva više od gradskog rivala Lazija koji je četvrti.

Sampdoria je deveta s 54 boda.

Atalanta i Milan su u izravnom dvoboju za plasman u Europsku ligu odigrali 1-1 (0-0). Gosti su poveli preko Kessiea (60), no važan bod domaćima osigurao je Masiello (90+2). Nikola Kalinić odigrao je čitavu utakmicu za Milan koji je ovim ishodom ostao šesti sa 61 bodom, dok je Atalanta sedma sa 60. 

Ranije u nedjelju je Udinese, kojega otprije 10-ak dana vodi hrvatski trener Igor Tudor, ostvario prvu pobjedu nakon tri i pol mjeseca svladavši kao gost Veronu s 1-0 (1-0) te s ta tri boda uvelike povećao izglede za ostanak. Vrlo važan pogodak postigao je Čeh Barak u 20. minuti susreta. Stipe Perica igrao je od 83., a Andrija Balić od 88. minute za Udinese. Ovom pobjedom Udinese je stigao do 37 bodova, odnosno kolo prije kraja prvenstva ima dva boda više od 17. SPAL-a i 18. Crotonea.

Važne pobjede u borbi za ostanak ostvarili su i Chievo te Cagliari, Chievo je kao gost pobijedio Bolognu s 2-1 (0-1), dok je Cagliari također kao gost bio bolji od Fiorentine s 1-0 (1-0). U Bologni je poveo domaćin preko Verdija (12-11m), no u nastavku je Chievo preokrenuo zahvaljujući Giaccheriniju (48) i Ingleseu (60). Momčad sa Sardinije je do važne pobjede u Firenci stigla golom Pavolettija (37). Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je čitavu utakmicu za Fiorentinu. Chievo je ovom pobjedom skočio na 14. mjesto s 37 bodova, Cagliari je 16. s 36. S druge strane, Fiorentina je neočekivanim porazom ostala na osmom mjestu s 57 bodova, dok je Bologna ostala 13. s 39 bodova.

Blizu pobjede bio je i SPAL koji je u Torinu poveo pogotkom Grassija (22), ali domaći su ipak preokrenuli preko Bellottija (68) i De Silvestrija (87). Crotone je na domaćem terenu vodio s 2-1 protiv Lazija do 84. minute no na kraju je osvojio samo bod. Gosti iz Rima su poveli golom Lulića (17-11m), domaći su preokrenuli zahvaljujući Simyju (29)  i Ceccheriniju (61), no Milinković-Savić (84) je postavio konačnih 2-2. Četvrti Lazio sada ima 72 boda, tri više od petog Intera te će ta dva kluba u međusobnom susretu u posljednjem kolu odlučivati o četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Iz lige su još ranije ispali Benevento i Verona, dok će o posljednjem putniku u Serie B odlučivati utakmice Cagliari - Atalanta, Chievo - Benevento, Udinese - Bologna, Napoli - Crotone i SPAL - Sampdoria.  


Reci što misliš!