Događaji

vremenska prognoza

Petak sunčaniji i danju topliji

Petak sunčaniji i danju topliji
Iva Pejković

Premda većinom sunčanije i toplije nego prošlih dana, do subote još ponegdje pljuskovi, pa i grmljavina. Od nedjelje do utorka stabilnije i opet iznadprosječno toplo.

U petak u istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz većinom slab jugoistočni vjetar. Ujutro ponegdje magla te malo viša temperatura nego što je bila u četvrtak, a poslijepodne će biti oko 18 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro svježije nego u četvrtak te često maglovito, pri tlu gdjegod sa slabim mrazom. Zatim danju djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Poslijepodne je velika vjerojatnost lokalnih kratkotrajnih pljuskova. Uz mjestimice umjeren jugozapadnjak najviša temperatura bit će između 15 i 18 °C.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno. Sunčana razdoblja izglednija su početkom dana, a zatim povremena kiša. Ponegdje će biti i pljuskova s grmljavinom. Ujutro po kotlinama mjestimice magla i slab mraz. Slabo i umjereno jugo i južni vjetar, poslijepodne u gorju jugozapadnjak i toplije.

I u Dalmaciji prijepodne nekoliko sunčanijih sati, u Zagori ujutro lokalno magla i slab mraz. Od sredine dana promjenljivo uz mjestimice kišu, moguće i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Zapuhat će većinom umjereno jugo pa će more biti umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka od 16 do 18 °C.

Podjednake poslijepodnevne vrijednosti i na jugu Hrvatske, gdje će biti promjenjivo oblačno, uz samo kraća vedrija razdoblja. Ponegdje će padati kiša, a može i zagrmjeti. Također će zapuhati umjereno jugo, a more u jačanju na umjereno valovito.


Reci što misliš!