Sport

nogomet, serie a

Juventus korak bliže 'scudettu'

Juventus korak bliže 'scudettu'
Twitter / @juventusfc

Nogometaši Juventusa korak su bliže sedmom uzastopnom naslovu prvaka nakon što su u susretu 36. kola talijanskog prvenstva pobijedili Bolognu 3-1 i sada imaju sedam bodova više od Napolija

Juve bi već sutra mogao proslaviti 'scudetto' ukoliko Napoli ne pobijedi kod kuće Torinu. U slučaju Napolijeve pobjede, torinska 'Stara dama' u zadnja dva kola, u Rimu kod Rome i kod kuće protiv otpisane Verone, mora osvojiti dva boda.

Bologna se odlično držala skoro sat vremena. Na poluvremenu je vodila 1-0, a onda u nastavku 'poklonila' domaćinu dva gola što je Juve znalački iskoristio.

Bologna je povela u 30. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Simone Verdi. No, Juve je u nastavku susreta okrenuo rezultat s dva gola koji su uslijedili nakon velikih pogrešaka gostujućeg sastava. Domaćin je izjednačio u 51. minuti, a pogodak u vlastitu mrežu zabio je Sebastiena de Maio. Ubacio je Cuadrado, a De Maio nespretno reagirao svladavši Antonia Mirantea. U 63. minuti među strijelce se upisao i Sami Khedira iskoristivši poklon gostujućeg vratara. Ovoga puta s krila je ubacio Douglas Costa, Mirante je pogrešno procijenio let lopte, a njegovu pogrešku na drugoj stativi je kaznio njemački veznjak. 

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Paulo Dybala u 69. minuti. Ponovo je asistirao Costa, a Dybala lijepim golom zabio za 3-1. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić nije nastupio zbog ozljede  

U drugom susretu večeri Milan je na San Siru pobijedio Veronu 4-1. Gosti su ovim rezultatom ostali bez izgleda za prvoligaški spas i pridružili su se Beneventu koji također seli u Serie B. Posljednjeg putnika u niži rang natjecanja doznat ćemo u kvintetu Chievo (31), SPAL (32), Cagliari (33), Crotone (34) i Udinese (34).

Milan nije imao većih problema protiv Verona, a pogotka za "Rossonere" zabili su Hakan Calhanoglu (10), Patrick Cutrone (32), Ignazio Abate (49) i Fabio Borini (89), dok je strijelac za goste bio Lee Seung-Woo (85).

Nikola Kalinić je za Milan igrao od 71. minute, dok je Bruno Petković za Veronu igrao do 57. minute.

U nedjelju se sastaju Udinese - Inter, Lazio - Atalanta, SPAL - Benevento, Chievo - Crotone, Genoa - Fiorentina, Napoli - Torino, Sassuolo - Sampdoria, te Cagliari - Roma.

Na ljestvici vodi Juventus s 91 bodom, Napoli na drugom mjestu ima 84 boda i utakmicu manje, a slijede Roma i Lazio sa po 70 bodova.


Reci što misliš!