Sport

Košarka

Šarić: Moram se fokusirati na popravak svoje igre i biti spreman za sljedeću sezonu

Šarić: Moram se fokusirati na popravak svoje igre i biti spreman za sljedeću sezonu
AP

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić osvrnuo se na tek završenu sezonu, na čemu će raditi ovog ljeta te hoće li igrati za nacionalnu vrstu u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo..

Dario Šarić odličnom je individualnom utakmicom zaključio sezonu. Sixersi su poraženi u polufinalu Istoka od Boston Celticsa, a hrvatski košarkaš u razgovoru s novinarima osvrnuo se na to što će raditi tijekom ljeta te kako i što planira popraviti na svojoj igri.

"Teško je pronaći nešto posebno, možda rad s nogama, kako čuvati niže igrače kada dođe do zamjene igrača u obrani. U napadu trebam još popraviti šut, igru jedan na jedan. Trebam ju dovesti na još jednu razinu više."

Šarić se osvrnuo i na reprezentaciju koja ovo ljeto nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Imamo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, početkom srpnja i krajem rujna. Ako ne budem imao zdravstvenih problema, igrat ću za reprezentaciju. Svakako ću ostati s trenerima u kontaktu, možda da dođu preko ljeta u Hrvatsku. Pokušat ćemo odrediti što je najbolje za moj i njihov raspored."

"Ne mogu reći da sam loš obrambeni igrač, ali uvijek postoji mjesta za napredak. Ova momčad ima veliki obrambeni potencijal, kada bi Joel Embiid i ja mogli braniti niže igrače, mogli bi igrati obranu s puno izmjena i to može postati naša velika snaga. U konačnici, mislim da sam bio dobar obrambeno ove sezone."

"Hrvatska reprezentacija je nešto drugačije, to je jako teško odbiti. Prošle godine imao sam mjesec dana pauze pa su mi napomenuli ovdje da sam malo ispao iz forme. Sada ću ostati u formi, trenirati rano uoči nove sezone. Jako volim košarku, igrati u NBA momčadi i predstavljati svoju reprezentaciju - to je moj posao."

"Imamo dva "prozora" ovo ljeto, u srpnju i rujnu, tako da ću između toga uzeti malo dužeg odmora, ali moram se fokusirati na popravak svoje igre i biti spreman za sljedeću sezonu", kazao je Šarić u izlaznom intervjuu za američke novinare.


Reci što misliš!