Sport

Košarka, NBA Liga

Šarić: Igranje za reprezentaciju iznimno mi je važno

Šarić: Igranje za reprezentaciju iznimno mi je važno

Hrvatski košarkaš Dario Šarić prokomentirao je kraj regularnog dijela NBA sezone te je najavio da će ljeto provesti u reprezentativnom okruženju

Jedan od najboljih novaka u ovoj NBA sezoni je hrvatski košarkaš Dario Šarić koji je član Philadelphia 76ersa. S obzirom na to da njegova momčad nije uspjela izboriti doigravanje, Šarić je za službenu klupsku stranicu prokomentirao regularni dio sezone.

Bila je to dobra sezona za sve nas. Prije početka bio sam jako uzbuđena, a u ovome trenutku znam i koji je razlog tome. Smatram da sam napravio dobar posao u svojoj prvoj sezoni. Smatram da bismo bili i bolji da nismo imali problema s ozljedama, naši ciljevi i dostignuća bila bi veća”, piše Sportarena.

Šarić je zbog ozljede bio primoran propustiti posljednju utakmicu protiv New York Knicksa u kojemu su Sixersi poraženi rezultatom 114:113.

Bio sam pomalo tužan, ali obavio sam razgovore s trenerom i s liječničkom službom. Zaključili smo da je najbolje za mene da propustim tu utakmicu i da se odmorim. Nismo željeli stvarati pritisak da se nešto gore ne dogodi. Osobno smatram da je loše što sam propustio tu utakmicu, ali puno mi je važnije da ostanem zdrav. Bilo je preriskantno zaigrati.

Šarić je, potom, upitan kako će provesti nadolazeće ljeto te što priprema za iduću sezonu.

Planiram poboljšati svoju igru za iduću sezonu. Ne znam što konkretno, želim sve podići na jednu višu razinu. Možda ću najviše pažnje posvetiti tricama. Što se tiče ljeta, provest ću ga sa svojom reprezentacijom. Igranje za reprezentaciju iznimno mi je važno. Već 9 godina, svako ljeto, dio sam izabrane vrste svoje domovine i ponosan sam zbog toga. Dobra smo momčad i nastavit ću igrati za reprezentaciju.

Podsjetimo, Hrvatska će sudjelovati na Eurobasketu u rujnu ove godine.


Reci što misliš!