Sport

Australian Open

Marin Čilić: Chung se kreće odlično, Federeru mogu parirati

Marin Čilić: Chung se kreće odlično, Federeru mogu parirati
AP Images

Marin Čilić pobjedom protiv Kylea Edmunda prošao je u finale Australian Opena gdje će igrati protiv Rogera Federera ili Hyeona Chunga

Čilić je mladog Britanca svladao relativno lako, slavio je sa 6:2, 7:6, 6:2 i zaslužio mjesto u finalu.

"U drugom setu imao sam dosta oscilacija u igri i nisam dobro reagirao na reternu. On je tu počeo dosta dobro servirati, ali ostao sam psihički čvrst i samo sam razmišljao o prvom sljedećem poenu. U tie-breaku je bilo ključno zadržati pritisak. U trećem gemu trećeg seta vidio sam da je pustio neke lakše loptice i da se više ne kreće tako dobro stoga sam pokušao igrati sa što više promjene strane", rekao je Marin nakon meča.

Čilić hvali Edmunda i smatra kako je pred njim blistava budućnost.

"Kyle igra jako dobar tenis i imao je prilično težak put do polufinala. To je definitivno ostavilo traga na njegovom tijelu, ali pred njim je u svakom slučaju blistava budućnost."

Potencijalni protivnici u finalu su Roger Federer i Hyeon Chung.

"Federer? Ako budem igrao svoju igru, dobro servirao i bio agresivan, mislim da mu mogu parirati. Uvijek je teško igrati protiv Rogera ako on nametne svoj ritam i tjera vas na puno trčanja."

"Chung je odigrao nekoliko iznimno kvalitetnih mečeva, mislim da mu ovi tereni jako dobro odgovaraju. Vjerojatno se najbolje kreće na Touru i stvarno je užitak gledati ga."


Reci što misliš!