Događaji

Donacijski program OTP banke

OTP iz programa "Zaokruži" donirala 103 tisuće eura OB Zadar, uručenju čeka nazočili ambasadori Marin Čilić i Gibonni

OTP iz programa
OB Zadar

Bolničku svakodnevicu na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar „razbila“ su danas dva iznenadna gosta; glazbenik Gibonni i naš proslavljeni tenisač Marin Čilić.

Razlog posjeta humanitarne je naravi. Općoj bolnici Zadar uručen je ček na iznos od 103.406 eura prikupljenih u donacijskom programu OTP Zaokruži.

Program okuplja obitelj od gotovo 20 tisuća dobrih ljudi koji su do sada, odvajanjem malih iznosa, zajedno napravili velike stvari i već su odradili četiri ciklusa donacijskog programa. U ovom posljednjem, koji je završio krajem prosinca 2023. godine, prikupljeno je ukupno 206.812 eura za opremanje dječjih odjela u Općoj bolnici Zadar i Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Donacijski ček dr. Željku Čulini, ravnatelju OB Zadar, uručio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.

„Stvarno sam ponosan na našu banku i zahvaljujem svima koji su sudjelovali zajedno s nama u prikupljanju ovog iznosa – našem partneru na programu, Mastercardu, i svakom klijentu koji se odazvao inicijativi i pokazao kako kad nas je puno, zajedno možemo učiniti veliko dobro.

Nastavljamo i dalje s našim programom, a hvala i Marinu i Gibonniju što su nam se pridružili i podržali naše nastojanje da djeci Hrvatske omogućimo što bolje uvjete u bolnicama. Posebno me veseli zadovoljstvo na licima svih liječnika i ostalog medicinskog osoblja kada su vidjeli ukupan iznos i što će im barem malo olakšati njihov svakodnevni trud i požrtvovnost.“, kazao je g.Békeffy.

„U ime naših najmanjih pacijenata, njihovih roditelja, kompletnog medicinskog osoblja Opće bolnice Zadar i svoje osobno, zahvaljujem na ovoj izuzetno značajnoj donaciji usmjerenoj ka Odjelu pedijatrije.  Zadarska pedijatrija, bez sumnje, svrstana je uz bok Odjelima pedijatrije većih zdravstvenih ustanova, ukoliko gledamo opremu kojom raspolaže. No, već dugi niz godina muku muči – s nedostatkom prostora.

Odjel pulmologije dugo je bio njihov podstanar. Dovršetkom zgrade Dnevnih bolnica napokon je dobio svoj prostor i napustio Pedijatriju. Sada je kompletna zgrada ponovno u „posjedu“ Odjela pedijatrije i već smo u procesu projektiranja sukladno potrebama i željama Odjela. U planu je skoro raspisivanje natječaja za građevinske radove na adaptaciji prostora.

Oformit će se tako endoskopska jedinica za djecu i to na 2. katu, u dijelu koji je donedavno koristio Odjel pulmologije. Tu će se, u općoj anesteziji, djeci vršiti endoskopski pregledi. Sada se pak obavljaju u endoskopskoj jedinici Odjela gastroenterologije Klinike za interne bolesti, gdje su uvjeti prilagođeni odraslima, a ne djeci. Sve ovo nas itekako raduje jer na ove subspecijalističke pretrage naši najmlađi više neće morati ići u druge gradove. Plan je i osigurati adekvatan prostor za roditelje kako bi mogli biti uz svoju djecu za vrijeme bolničkog liječenja i pritom se osjećati ugodno.  Zahvaljujemo Vam stoga na ovoj vrijednoj donaciji!“, kazao je ravnatelj zadarske bolnice.

I dok su se odrasli bavili planovima i eurima, našim najmlađim pacijentima daleko su zanimljiviji bili ambasador projekta Gibonni i tenisač Marin Čilić, s čijom zakladom OTP banka surađuje. Tražila se slika, potpis ili zagrljaj, a ovaj je slavni dvojac udovoljavao željama malenih, na čemu im zahvaljujemo.

Program „Zaokruži“ nastavlja se i u 2024. godini čime će OTP banka još jednom dokazati svoju posvećenost pokretanju pozitivnih društvenih aktivnosti.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti