Događaji

Zaklada Marin Čilić

Marin Čilić dodijelio 25 stipendija talentiranim mladim glazbenicima i sportašima

Marin Čilić dodijelio 25 stipendija talentiranim mladim glazbenicima i sportašima

Naš proslavljeni tenisač Marin Čilić sa svojom Zakladom nastavlja biti podrška mladim talentima. Smaragdna dvorana hotela Esplanade poslužila je kao predivna kulisa dodjele 25 stipendija glazbenicima klasične glazbe i sportašima koji su članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu.

Unatoč prvotnom planu da se dodijeli dvadeset stipendija, odlučeno je da se uruči pet stipendija više. Naime, na adresu Zaklade stigao rekordan broj prijava s nevjerojatno inspirativnim pričama djece. Pokazala su kako, bez obzira na izazove i prepreke na putu, ne posustaju u svojoj predanosti sportu i glazbi.

Odluka o dodatnim stipendijama donesena je uz neizostavnu podršku brojnih sponzora i partnera, bez kojih cijela priča ne bi imala ovakav ishod. Ovogodišnje stipendiste zbilja nije bilo lako odabrati, što nije skrivao ni istaknuti tenisač, kada se obratio okupljenima:

„Još od djetinjstva, nisam propuštao treninge. Neprestano bih si postavljao nove izazove i ciljeve, ne razmišljajući i ne ograničavajući se svojim potencijalom. Vodila me motivacija, i kroz uspjehe i kroz prepreke, ona je ta koja me gurala naprijed. Na vlastitom sam teniskom putu naučio koliko je bitno vjerovati u sebe, svoje mogućnosti i nastaviti dalje, čak i kad stvari izgledaju nemoguće. Ustrajnost i nepokolebljiva volja ključni su za postizanje ciljeva. Neka vas moj primjer, ali i primjeri mnogih mojih kolega iz svijeta sporta, podsjete da je samo važno slijediti svoj put. Ne moramo na njemu uvijek biti najbolji, već ići korak po korak, učiti i vjerovati u sebe jer takav stav vodi do cilja i uspjeha.“

Sportske stipendije uručene su Luni Pađan (18) iz Samobora (streličarstvo), Davidu Sandiću (18) iz Labina (biciklizam), Ani Pranić (16) iz Zagreba (badminton), Viti Radovanoviću (16) iz Zagreba (badminton), Valentini Živković (15) iz Drniša (judo), Franu Radiću (15) iz Zagreba (gimnastika), Leoni Niketić iz Petrova Sela (judo), Leonu Gabrielu Kišičeku (15) iz Zagreba (biciklizam), Karlu Marjanoviću (15) iz Zagreba (taekwando), Marku Kenđelu (17) iz Petrinje (gimnastika), Anti Tunjiću (15) iz Slavonskog Broda (plivanje), Marjeti Smoje (17) iz Solina (sportsko penjanje). Glazbene stipendije, dodijeljene su Mayi Hong (14) iz Zagreba (violina), Pauli Dubovečak (10) iz Bednje (klarinet), Karlu Vinkoviću (13) iz Zagreba (trombon), Franu Šoli (14) iz Zagreba (violina), Rafaelu Schlosseru (14) iz Zagreba (tamburica), Maksimu Radanecu (14) iz Bjelovara (rog), Jakovu Begiću (16) iz Zagreba (flauta), Dori Marin (16) iz Križevaca (gitara), Heleni Kantarević iz Velike Gorice ( rog), Lovri Zeneralu (15) iz Zagreba (saksofon), Andriji Cukrovu (10) iz Prvić Šepurina (violina), Agnezi Čelan(14) iz Zagreba i Bianki Saridžić (16) iz Zagreba (viola)

Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljne usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala, sportske opreme i slično.

„Dan kada svečano dodjeljujemo stipendije uistinu je poseban za nas, a činjenica da je ovo već šesta generacija samo dokazuje da smo na dobrom putu. Toliko je inspirativnih priča i primjera koje dobijemo putem pisama na adresu Zaklade i divno je gledati svu tu talentiranu djecu kako ne odustaju od svojih ciljeva. Uistinu smo ponosni što možemo barem jednim dijelom, sportskim rječnikom rečeno – pridržati im ljestve ili dati ruku na putu ostvarenju snova“, nadodao je voditelj Zaklade David Milić.

Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine s čvrstom vjerom da svako dijete posjeduje neograničen potencijal. Svako ga dijete može ostvariti, uz odgovarajuću potporu, predan rad i snažnu vjeru u sebe. Zaklada djeci pruža potporu kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja te osigurava financijsku podršku kako bi mladi talenti uspjeli ostvariti svoj puni potencijal i snove pretvoriti u stvarnost. 

Dosad je obnovljeno šest školskih laboratorija, a u sklopu projekta Gem Set Hrvatska sagrađena su i četiri školska multifunkcionalna igrališta, dok će peto biti izgrađeno zahvaljujući spektaklu u Zadru održanom u srpnju prošle godine. Uz sve navedeno, sa šestom generacijom stipendista, broj dodijeljenih stipendija se popeo na 128. 

Uz brojne donatore iz cijelog svijeta Zakladi Marin Čilić pridružili su se i Always, Humed Pharma, L'Angelica, Telemach Hrvatska, Poliklinika Bolanča, Poliklinika Terme Selce, Zaklada Plinio i Clarum

Više informacija o radu Zaklade Marin Čilić može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.


Reci što misliš!