Sport

eurobasket 2017

Izbornik Petrović zadovoljan: U Cluju smo napravili sve što je trebalo

Izbornik Petrović zadovoljan: U Cluju smo napravili sve što je trebalo
Marko Lukunić/PIXSELL

Petrović je prije utakmice najavio da će priliku protiv Češke dobiti igrači koji do ovog dvoboja nisu imali preveliku minutažu. Među njima su i Ivan Buva te Filip Krušlin

Napravili smo sve što smo trebali u Cluju i sada u dobrom raspoloženju idemo u Istanbul na završnicu, izjavio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović u razgovoru za HRT nakon uvjerljive pobjede nad Češkom.

U Cluju smo napravili sve što treba, dobili sve utakmice koje smo trebali dobiti, a protiv Španjolaca pokazali da možemo igrati za medalje. Sada imamo još tu eliminacijsku utakmicu, treba vidjeti hoćemo li igrati protiv Turske ili Rusije, to su dva dijametralno suprotna sistema, rekao je Petrović.

- Sve smo probali na ovom turniru, zadovoljan sam i u dobrom raspoloženju i bez ozljeda idemo u Istanbul, dodao je izbornik.

Petrović je prije utakmice najavio da će priliku protiv Češke dobiti igrači koji do ovog dvoboja nisu imali preveliku minutažu. Među njima su i Ivan Buva te Filip Krušlin.

- Utakmica je rezultatski bila potpuno nebitna, a zadnja četvrtina bila je ekshibicijska. Meni je ovo prvo veliko natjecanje, to je nešto novo za mene, navikavam se, ali je sigurno lijepo iskustvo, rekao je Buva našem Marku Šapitu nakon utakmice s Česima.

- Nije lako nama igračima igrati ovakve utakmice, kada znaš da ti ni pobjeda niti poraz ne donose ništa, ali mislim da smo profesionalno ušli u utakmicu, rekao je Krušlin. 

- Maksimalno sam se spremio za ovu utakmicu znajući da ću igrati u velikoj minutaži i to mi je bip veliki motiv, kao i svima, što pokazuje i rezultat. Mislim da smo ovo iskoristili kao dobar trening za osminu finala. Što se tiče protivnika u osmini finala, nemam posebnu želju, ali tko god da bude, nama je cilj isti, a to je pobijediti i ući u borbu za medalje. Mislim da je ova ekipa spremna za to, dodao je Krušlin.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!