Sport

eurobasket 2017

Petrović: Izgubili smo ritam nakon uvodnih 15-0

Petrović: Izgubili smo ritam nakon uvodnih 15-0
Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska je uoči dvoboja s najvećim suparnikom u skupini Španjolskom ostvarila i treću pobjedu, sa 76:72 je nadvisila Crnu Goru i bez poraza ide u obračun za prvo mjesto u skupini

- Danas sam za nijansu zadovoljniji, ali i ova utakmica je imala loših stvari. Kad onako otvoriš utakmicu moraš to jednostavnije privesti kraju. No onaj tko se bavio košarkom zna da je teško uhvatiti ritam kad povedeš 15:0, jer nije bilo realno imati i dalje takav postotak šuta u napadu, da li usporavati, obrzavati... Tu smo malo izgubili ritam. Žao mi je jer otvorili smo treću četvrtinu s dvije trice, napadački sjajno krenuli, ali nitko nije imao više od dva prekršaja i dopustili smo im da pet puta dođu na obruč. Stalno govorim o tom 10. rujnu, tada moramo prikupiti sva ova iskustva u jednu dobru utakmicu, tad se ovakve stvari ne smiju dešavati, rekao je izbornik Aleksandar Petrović.

Mi imamo toliko prostora za napredak da je to nevjerojatno, to tek možemo očekivati. Danas smo prvi put na ovom turniru odigrali ozbiljnih 20 minuta, koje nam nešto mogu pokazati. Idemo korak po korak, sutra Španjolska, pa dan odmora, pa Česi. Zašto je ova utakmica bila toliko bitna? Da smo kojim slučajem danas izgubili, pa izgubiš sutra od megafavorita Španjolske, zadnji dan imaš 40 minuta u kojima igraš za prolaz dalje.  Ovo je zato bila najvažnija utakmica u ovom dijelu u skupini i zadovoljan sam kako smo to odradili. I Roko se vratio na kvalitetan način, to je dobar zalog za budućnost, dodao je Petrović, koji je pohvalio izdanje Marka Tomasa u prvom poluvremenu.

Kapetan Roko Ukić je rekao: Sigurno da ne briljiramo, ali nije ni potrebno sad briljirati. Odlično smo otvorili utakmicu i odigrali smo kvalitetno. Imaju i oni vrhunskih pojedinaca, Rice, Dubljević. I kad su se primaknuli nisam se bojao da ćemo izgubiti. Znamo da ne briljiramo protiv lošijih, razlozi su sad nebitni, jer ispred nas su sve teži i teži protivnici. 

O sljedećim protivnicima Španjolcima je rekao: Oni inače ne ulaze u turnir najbolje, ali ovaj put su ušli sjajno. Morat ćemo odigrati vrhunski samo da budemo konkurentni, a svi ćemo morati odigrati na maksimumu ako želim šansu za pobjedu. 

Dario Šarić kaže: Jako dobro smo ušli u utakmicu, ali nije realno da tako igramo 40 minuta. Malo smo pali, na kraju nismo baš najbolje odreagirali, ali na kraju smo zasluženo pobijedili. Ne bih htio sebe komentirati, nadam se da ću se dizati kroz prvenstvo.

Možemo sa Španjolcima, oni jesu favoriti, ali zašto ih ne bi opet pobijedili. Nadam se da ćemo dati sve od sebe i doći do prvog mjesta u grupi, dodao je Dario za HRT


Reci što misliš!