Sport

Nogomet, europska liga

Hajduk odahnuo: Everton ipak na punom Poljudu!

Hajduk odahnuo: Everton ipak na punom Poljudu!
Ian Hodgson

Splitski klub kaznu neće izbjeći, ali trenutačno mu je najvažnije da šest milijuna kuna od ulaznica ostaje u džepu

Uefa je od splitskog kluba zatražila dodatno očitovanje za navijačke nerede u Liverpoolu, a rok do kojeg Hajduk mora poslati očitovanje je srijeda. Obzirom da je u četvrtak uzvratna utakmica na Poljudu, sigurno je da je Hajduk izbjegao jedan od najgorih scenarija, a to je kazna da utakmicu protiv Evertona igra bez navijača, doznaje Goal.

Splitski klub, barem zasad, može odahnuti.

Slučajem se bavi Disciplinska komisija Uefe, a protiv Hajduka su pokrenuli postupak zbog bacanja predmeta, nereda navijača, ulazak navijača u prostor uz teren te uništavanje imovine.

Hajduk je zasad izbjegao jedan od najgorih scenarija zbog kojeg bi izgubio oko šest milijuna kuna od prodaje ulaznica, no teško da će izbjeći kaznu. Po svemu sudeći, Poljud će u sljedećoj europskoj utakmici biti prazan što je posljednja opomena pred izgon iz Europe.

Everton je u prvoj utakmici play-offa Europske lige slavio 2:0 protiv Hajduka, čiji su navijači izazvali prekid utakmice u prvom poluvremenu. Na dijelu tribine gdje je bila Torcida poletjele su sjedalice i razni predmeti, a neki navijači našli su se u prostoru uz teren. Zaštitari i policija u zadnji su čas spriječili sukob dviju navijačkih skupina.


Reci što misliš!