Sport

Olimpijske igre

MOO pozdravlja "pozitivne komentare" gradonačelnika Los Angelesa

MOO pozdravlja

Međunarodni olimpijski odbor pozdravlja pozitivne komentare gradonačelnika Garcettija vezane uz zainteresiranost Los Angelesa za domaćinstvo Olimpijskih igara 2028. - priopćili su u petak iz krovne olimpijske organizacije u e-mail poruci poslanoj agenciji AFP.

Reakcija je to na izjavu gradonačelnika Los Angelesa Erica Garcettija, koji je u razgovoru za internetski portal  BuzzFeed.com izjavio kako bi "bili blesavi da ne prihvate ono što im se nudi i izaberu 2028.".

Članovi MOO-a su na svom posljednjem zasjedanju izglasali mogućnost da se na rujanskom sastanku u Limi istovremeno dodijele domaćinstva Igara za sljedeća dva olimpijska ciklusa koja dolaze na red, čime su Pariz i Los Angeles već proglasili organizatorima OI 2024. i 2028., samo još trebaju odrediti redoslijed.

"Nastavit ćemo raditi s obje zainteresirane strane kako bismo stvorili situaciju trostruke pobjede za Los Angeles, za Pariz i za cijeli olimpijski pokret", istaknuli su iz MOO-a.

U tijeku su pregovori između predstavnika Pariza i Los Angelesa te predsjednika MOO-a Thomasa Bacha, koji bi mogli dovesti do toga da redoslijed domaćinstava bude poznat i prije rujanskog zasjedanja članova krovne organizacije olimpijskog pokreta.


Reci što misliš!