Sport

Ima li nam kraja?

Aco Petrović: Barać je izneredio cijelu Ciboninu obranu

Aco Petrović: Barać je izneredio cijelu Ciboninu obranu

Nakon Pionira, pao je i Toranj. Pobjedničkom nizu ne nazire se kraj, a Aco Petrović sasvim je u pravu kad kaže da je Zadar trenutno najbolja momčad u Hrvatskoj

"Iako su u igri bila samo dva boda, uvijek je posebno zadovoljstvo doći u Zagreb i pobijediti Cibonu. Posebno bih se želio zahvaliti našim navijačima, koji su nas i danas došli bodriti u velikom broju, usprkos lošem vremenu", otpočeo je Aco Petrović konferenciju za novinare nakon što je pobjednička serija najdražem nam kluba nastavljena i u domu mrskog rivala.

A ne bi Aco bio Aco da je propustio priliku još jednom se potužiti na ograničen broj igrača u rotaciji, konkretno nedostatak drugog playmakera, što je večeras fantastično nadomjestio Pankracije Barać.

"Čak i uz velike probleme, samo s jednim playem uspjeli smo doći do ove velike pobjede što pokazuje izrazitu stabilnost u momčadi. U Zadru postoji hijerarhija, točno se zna tko što mora raditi, a u takvim uvjetima čak i da izgubimo ne bi mi bilo žao", kazao je Aco.

Fatalna za Cibonu opet se pokazala ta, sad već kultna, Zadrova treća četvrtina u kojoj je poziciju razigravača preuzeo Pankracije Barać. Trener ga je jednostavno morao posebno pohvaliti.

"Ako moram istaknuti jednog igrača koji je prelomio utakmicu, onda je to Pankracije Barać. Vidjeli smo da je raspoložen i u trećoj smo se četvrtini u napadu sasvim podredili njegovoj inspiriranosti. Cijelu petorku Cibone je dovodio do ludila". Aco doista nije štedio komplimente, ali Barać ih je večeras zaslužio.

Ipak, malo je Ciboni falilo da na kraju dođe do preokreta. "U četvrtoj smo se četvrtini opustili. Možda smo malo previše gledali semafor i tako dopustili Ciboni da dođe u situaciju za nezasluženu pobjedu. Ali nije im uspjelo. Pobijedila je bolja i koncentriranija momčad i nakon ovoga mislim da mogu sasvim opravdano reći da je Zadar najbolja momčad u Hrvatskoj".

Nakon njega mikrofon je preuzeo Joke Vranković, kojeg su nakon današnjeg poraza novinari jednostavno morali upitati bi li ovo mogla biti njegova zadnja press konferencija u Draženovom domu. "Ja se nemam čega plašiti, samo radim svoj posao. Situacija nam trenutno ne ide na ruku, ali moramo zaboraviti ovaj poraz jer nas sad čeka važna euroligaška utakmica protiv Unicaje", škrt je na riječima bio Joke.

"Dvadeset minuta igre nije dovoljno za dobiti bilo koju momčad, posebno ovakvog Zadra. Iako moram reći da je Zadar u trećoj četvrtini pogodio par trica preko ruke. Nas nije išlo. Kod igrača je bila prisutna nervoza. Trebali smo igru podrediti raspoloženim igračima, što nismo napravili i nikako ne mogu biti zadovoljan. Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi", kazao je Cibonin trener.

Među raspoloženim igračima kojima se Cibona trebala podrediti zasigurno je i Larry Ayuso, koji se u drugom poluvremenu gotovo sasvim izgubio.

"Ayuso je trebao dobiti više lopti. Danas je pokazao onaj potencijal zbog kojeg je i doveden u Cibonu".

Nadovezao se na to i Aco. "Mislim da je ovo pitanje dobrim dijelom upućeno i meni. Na poluvremenu sam bio nezadovoljan obranom koju smo odigrali na Ayusu, ali nakon što ga je u drugom dijelu preuzeo Juby, to je uvjetovalo da više ne dolazi u otvorene situacije u kakvima je bio u prvom poluvremenu", poručio je Aco.

Zadarski je niz pobjeda sad već više nego impresivan, ali trener Zadra previše je iskusan da bi vjerovao kako će vječno pobjeđivati. "Dok traje, traje. A kad prestane, smislit ćemo nešto novo. Zasad se doista nemamo pravo žaliti. U prosincu smo pet teških utakmica dobili bez drugog playa, ali snaga ove ekipe je baš u tome što svaki put iskoči netko novi. Ne bojim se nastavka prvenstva, umora ni novih izazova. Više me je strah ove stanke koja sad slijedi, nama bi više odgovaralo da se igra i dalje kad već dobivamo", kazao je Aco.

A mi nismo mogli da ga ne upitamo za prekršaj pri četiri razlike deset sekundi prije kraja kojim je Stallworth gotovo sve kompromitirao. " A što da vam kažem, događa se. Sto puta sam crtao po ploči i isticao da u takvoj situaciji nikako ne smijemo raditi prekršaj, moramo se braniti. Morat ću kraj svakog od ovih svojih Amerikanaca na parket staviti jednog prevoditelja, čini se da se jedino tako možemo razumjeti", našalio se Aco, ali i dodao kako je Stallworthu ipak oprošteno jer je pogodio sva ključna bacanja.


Reci što misliš!