Sport

Košarka, FavBet Premijer liga

Zadrani pred doigravanje odradili lakši trening s Boscom

Zadrani pred doigravanje odradili lakši trening s Boscom
Zvonko Kucelin/KK Zadar

U 33. kolu FAVBET Premijer lige košarkaši Zadra uvjerljivo su svladali Bosco rezultatom 92-50 (24-17, 19-10, 22-9, 27-14). Zadru slijedi doigravanje i borba za prvaka, u koju ulazi s prvog mjesta i prednošću domaćeg terena pred svim suparnicima, a prvi od njih u četvrtfinalu bit će Dubrava.

Bosco će sljedeće godine igrati u društvu prvoligaša, odnosno u drugom rangu natjecanja.

Borba prvog i zadnjeg, Davida i Golijata, favorita za naslov prvaka i momčadi koja je već davno „osigurala“ ulazak u niži rang natjecanja – sve to ukazivalo je kako će se razvijati utakmica, a da po goste stvar bude gora Danijel Jusup izišao je s respektabilnom petorkom, u kojoj nije bilo jedino Božića.

Odmah je Zadar zagospodario parketom, nakon simboličnog vodstva gostiju 2:3 radi seriju 11-0. Opuštanje je dalo priliku Boscu za nekoliko laganih akcija, Bubalo i Kos primaknuli su Boscov brod na samo četiri poena razlike. Rezultat prve četvrtine 24-17 nije zadovoljio trenera Jusupa, koji je na minuti predaha tražio veći angažman pojedinaca.

Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar

U sedam minuta druge četvrtine Bosco je postigao svega pet poena i ušao u već veliki zaostatak od -16 (38-22). U šarolikom sastavu (Mekić, Klarica, Vujačić, Jambrović, Drežnjak) Zadar je razliku održao do kraja prvog poluvremena.

Treća četvrtina donijela je službenu potvrdu pobjede – od 14. do 18. minute Zadar je napravio novu seriju 10-0 te do ulaska u posljednju četvrtinu otišao na +29 (65-36). Kapetan Ante Krapić i Matej Akrap trudili su se održati kakvu-takvu energiju na gostujućoj strani, ali to na kraju ove za njih mukotrpne sezone nije bilo lagano.

Svi košarkaši Zadra, osim Luke Božića koji nije ulazio u igru, upisali su se u strijelce. Zbog takve distribucije, čak i u efikasnoj utakmici s 92 postignuta poena, najefikasniji igrač utakmice bio je Vujačić s 13 poena. Mazalin je postigao 12, jednako kao Krapić kod gostiju, a po 11 Davis i Klarica.

Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar

Danijel Jusup, trener Zadra: U prvom poluvremenu nismo ostvarili zacrtano, nisam bio zadovoljan angažmanom pojedinih igrača, moramo bolje, bez obzira na protivnika moramo dati maksimum i vidjeti što možemo. Bio sam izuzetno nezadovoljan Drugo smo ušli s boljom energijom i to je rezultiralo visokom pobjedom.

Pavel Sovulj, pomoćni trener Bosca: Čestitam Zadru i svojim momcima koji su daleko najmlađa momčad u ligi i koji su korektno odradili tu sezonu na kraju krajeva. Ispadamo iz lige ali to se znalo manje-više na početku sezone, cilj je bio da mladi igraju što više, mislim da su dobro iskoristili priliku. Čestitam im na borbi u Zadru, igrali su protiv daleko boljeg protivnika, ali mislim da su pokazali na terenu da se nešto radi. Dok smo imali snage bili smo u koliko-toliko normalnom rezultatu, na kraju kad smo bez nje ostali Zadar to pomete s puta.

Ante Krapić: Primili smo ispod 100 poena, to nam je bio primarni cilj nažalost, ali za to se spremamo. Dečki su puno kvalitetniji, mi smo se trudili i dali svoj maksimum. Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!