Sport

Košarka, A-1 liga

Dubrovnik slavio protiv Svjetlosti

Dubrovnik slavio protiv Svjetlosti

Zbog problema s osobnim pogreškama te ozljedama, momčad Svjetlosti susret je završila sa samo četiri igrača na parketu

Košarkaši Dubrovnika kod kuće su pobijedili favorizirane goste iz Slavonskog Broda, Svjetlost, s 94:77 (32:19, 16:19, 18:19, 28:20) u 18. kolu domaćeg prvenstva. Šestom ovosezonskom pobjedom Dubrovnik se popeo na osmo mjesto, a Svjetlost je unatoč porazu zadržala treće mjesto s 11 pobjeda.

U susretu revijalnog karaktera dviju momčadi od kojih će jedna u Ligu za ostanak, a druga u Ligu za prvaka, momčad Svjetlosti je u Dubrovniku zbog problema s osobnim pogreškama te ozljedama susret završila sa samo četiri igrača na parketu.

Domaćini, koji su kontrolirali rezultat svih 40 minuta, iskoristili su tu posljednju minutu i pol za povećanje razlike i trijumf 94:77 pa prvi dio A-1 lige završili sa šest pobjeda te s optimizmom mogu čekati borbu za opstanak koja počinje sljedećeg tjedna.

Domaći trener Darko Kunce dao je priliku svim svojim košarkašima i njih 10 se upisalo među strijelce. Lučić je ubacio 22, a Hajdić 15 koševa. Kod gostiju, Grbešić je završio sa 27 koševa i devet skokova, Mimica je ubacio 18 uz šut 7/18 i pet ukradenih lopti.

Nakon aktualnog, 18. kola A-1 liga se dijeli na Ligu za ostanak i Ligu za prvaka, u koju se uključuju hrvatski klubovi iz NLB lige: Zadra, Cibona, Zagreb CO i Split CO.


Reci što misliš!