Sport

Košarka, Liga za ostanak

Zabok bolji od Dubrovnika

Zabok bolji od Dubrovnika

Košarkaši Zaboka svladali su u 7. kolu Lige za ostanak na domaćem parketu Dubrovnik sa 84:77. Iako su rano stvorili veliku razliku, domaćini su do pobjede kojom su i službeno osigurali ostanak u prvoligaškom društvu došli tek u zadnjoj četvrtini kada su Ive Ivanov (slobodna bacanja) te Ivica Puljak (koš i dodatno bacanje) kreirali seriju 5-0 kojom je Zabok dvije i pol minute do kraja poveo sa 73:69, što gosti više nisu uspjeli preokrenuti.

Zabok je tako ovom utakmicom osigurao ostanak, dok je Dubrovnik omogućio dragocjeno vrijeme na parketu svojim mladim igračima. Naime, iako su bili zdravi, trener Darko Kunce u igru nije uvodio Josipa Glavinića, Maru Lučića i Franu Karača, dok Ante Vranješ nije ni doputovao u Bedekovčinu.

Naime, domaćini su u prvom poluvremenu praktički pretrčali svojeg protivnika i u više navrata u drugoj četvrtini bili na 20 koševa prednosti, no mladi gosti uspjeli su se u drugom dijelu vratiti iz ponora i tricom Mislava Perića 3:41 min. do kraja susreta povesti sa 68:69, šokiravši tako domaću publiku, a bome i igrače. No, uslijedila je na to već u uvodu spomenuta serija Zaboka od 5-0, a zagorski prvoligaš poslije toga više nije ispuštao prednost iz svojih ruku.

Što se tiče individualnih učinaka, domaće je predvodio Jure Lozančić s 20 poena i sedam skokova. Ivica Puljak je dodao 15, a Ive Ivanov 14 poena. Kod gostiju se pak istaknuo Ivan Siriščević s 20 koševa, Jure Škifić je dodao 17 poena uz šest skokova, a Jozo Brkić uknjižio je 11 poena i devet skokova.


Reci što misliš!