Sport

Košarka, ACB liga

Marko Tomas europski košarkaš tjedna

Marko Tomas europski košarkaš tjedna

Za 23-godišnjeg Tomasa ovo je najveći broj poena i najveća valorizacija koju je ostvario od odlaska u Španjolsku ligu

Talijanski košarkaški website basketground.it proglasio je Marka Tomasa igračem tjedna europskih košarkaških liga. Hrvatski reprezentativac u dresu Fuenlabrade tu je titulu zaradio partijom koju je odigrao prošlog vikenda u sklopu 28. kola ACB lige.

Podsjetimo, Tomas je u važnoj domaćoj pobjedi protiv Granade 86:82 u 38 minuta na parketu zabilježio 25 poena, četiri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Zaradivši valorizaciju 37 postao je najbolji pojedinac čitavog kola španjolskog prvenstva. Marko je dvicu gađao 6/9, tricu 2/3, a bacanja savršenih 7/7, te je uz sve to iznudio osam prekršaja.

Za 23-godišnjeg Tomasa ovo je najveći broj poena i najveća valorizacija koju je ostvario od odlaska u Španjolsku ligu. U pet je utakmica ove sezone ubacio barem 20 koševa i u pet utakmica je imao valorizaciju 28 ili veću. Ove sezone u prosjeku ubacuje 14.4 poena uz 3.4 skoka, 2.0 asista te ima prosječnu valorizaciju 15,5. Time je 10. strijelac prvenstva i šesti najučinkovitiji igrač najjače lige u Europi.


Reci što misliš!